08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Direcția învățământ, tineret și sport a Primăriei municipiului Bălți informează despre procedura de instituționalizare/școlarizare a copiilor din familiile refugiate din Ucraina în instituțiile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal din mun. Bălți

//
Comentariu0

În scopul asigurării continuității acțiunilor de susținere și suport a refugiaților din Ucraina, amplasați în mun. Bălți, și a integrării copiilor din familiile refugiate în sistemul educațional din municipiu (instituții de educație timpurie, școli primare, gimnazii și licee), Direcția învățământ, tineret și sport a Primăriei municipiului Bălți (DÎTS) informează despre procedura de instituționalizare/ școlarizare a acestora:

Cererile-tip de înmatriculare (anexă) vor fi depuse la Primăria mun. Bălți, DÎTS, bir. 412, tel. (0231) 5-46-69 de către părintele/ reprezentantul legal al copilului (luni-vineri, în intervalul de timp:  8.00-12.00, 13.00 -17.00).

Cererea-tip completată de solicitant va fi aprobată de către șeful DÎTS și transmisă în instituțiile din subordine, cu informarea imediată a solicitantului de către managerul unității școlare. Identificarea instituțiilor de învățământ și a locurilor disponibile, în fiecare district școlar, va fi asigurată de Direcția învățământ, tineret și sport.

La cerere vor fi anexate actele de identitate ale copilului și ale solicitantului (în copie), certificatul medical pentru copil (eliberat de Instituția medico-sanitară), testul PCR/ Rapid al copilului (cu vârsta de peste 6 ani).

Examinarea medicală va fi asigurată gratis de Instituțiile medico-sanitare publice,  pentru refugiații amplasați în Centrele de plasament temporar și în alte spații de cazare disponibile în municipiu, incluse în registrul de evidență al Celulei de criză.

Cerere-tip de înmatriculare în instituțiile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal din mun. Bălți

Last updated: martie 10, 2022 at 12:16 pm

Lasă un Răspuns