08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Depunere de flori cu ocazia aniversării a 79-a a operațiunii Iași-Chișinău

//
Comentariu0

Cu ocazia aniversării a 79-a a operațiunii Iași-Chișinău din 1944, în municipiul Bălți s-au organizat și desfășurat o serie de activități comemorative, dedicate veteranilor și eroilor căzuți în luptele pentru eliberarea orașului.

Această operațiune, care a durat 9 zile, a fost de o importanță crucială în contextul celui de-al Doilea Război Mondial, aducând libertatea mult așteptată pentru Moldova și poporul nostru. Prima etapă a operațiunii s-a încheiat exact pe data de 24 august 1944, marcând astfel eliberarea Moldovei de sub invazia fascistă.

Cu ocazia aniversării, autoritățile locale și consilierii municipali au depus flori la Monumentul eliberatorilor orașului „Tanc” și la Memorialul Gloriei Militare, în semn de respect și recunoștință pentru sacrificiul lor suprem în lupta pentru libertate. Au fost prezenți și reprezentanți ai asociațiilor obștești, întreprinderilor municipale, bălțeni, simbolizând unitatea și respectul nostru față de această perioadă istorică importantă.

Finalizarea operațiunii Iași-Chișinău a reprezentat un moment de mare însemnătate pentru Moldova, marcând revenirea ei la viață și aducând speranță și pace în sufletele oamenilor. Această aniversare ne reamintește cu tărie de curajul și devotamentul eroilor noștri, care și-au dat viața pentru ca noi să putem trăi azi într-o țară liberă și demnă.

Last updated: august 24, 2023 at 17:28 pm

Lasă un Răspuns