08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Delegația mun. Bălți a participat la festivitățile dedicate Zilei Europei în Timișoara

//
Comentariu0

În urma vizitei oficiale a Primariei mun. Bălți efectuate la Timișoara în aprilie 2024 și a inițiativei de cooperare între municipalități, delegația mun. Bălți a participat la festivitățile dedicate Zilei Europei, în Timișoara, România, la expoziția găzduită de către Muzeul Satului Bănățean, rezervându-i-se un pavilion nominal, în perioada 9-10 mai.

Materialele promoționale, expuse la expoziție de către delegația mun. Bălți, au inclus o diversitate de elemente care reflectă varii domenii: istorie, cultură, educație, sport. Printre acestea s-au numărat monografii, reviste, cărți poștale, fotografii, banere, filmulețe ce ilustrează momente semnificative din trecutul și prezentul localității, pliante ale proiectelor transfrontaliere, opere ale meșterilor populari ce redau tradițiile neamului și creațiile artistice ale copiilor din cadrul Casei de Creație.

De asemenea, expoziția a pus în valoare și realizările sportivilor de performanță ai mun. Bălți, evidențiind contribuția acestora la prestigiul și dezvoltarea comunității. Materialele prezentate au mai evidențiat obiective culturale de importanță majoră ale orașului, cum ar fi Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri”, Muzeul de Istorie și Etnografie, cât și alte atracții turistice locale.

Expoziția a oferit o panoramă cuprinzătoare asupra diversității și bogăției culturale a mun. Bălți, conturând noi perspective de colaborare și schimb cultural dintre cele două orașe.

Totodată, în cadrul acestei colaborări frumoase, în mod deosebit, merită a fi apreciată contribuția substanțială a Excelenței Sale – Dr. Silviu Sofronie, Consul Onorific al Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timișoara.

Last updated: mai 10, 2024 at 15:02 pm

Lasă un Răspuns