08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

„Daruri de Crăciun” – prilej de sărbătoare la Bălţi

//
Comentariu0

În data de 8 decembrie, la Bălţi a fost dat startul expo-târgului universal  tradiţional de iarnă „Daruri de Crăciun”, ediţia a XVII-a,  organizat de filiala Bălţi a Camerei de comerţ şi industrie a RM (CCI a RM) în parteneriat cu primăria municipiului Bălți.

Ediţia curentă a expo-târgului universal  este susţinută de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) în cadrul Proiectului „Optim – Oportunităţi prin Tehnologii şi Inovaţie în Moldova” realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation.

Participanţii evenimentului expozițional au fost  salutați de reprezentanţii autorităţilor publice locale, membrii Consiliului CCI a RM și directorul filialei Bălți a CCI a RM, care au menționat, că expo-târgul constituie o platformă de comunicare între mediul de afaceri și consumatori, un instrument eficient pentru susţinerea şi promovarea întreprinderilor mici şi mijlocii din țară în perioada pandemiei, dar și un prilej oportun pentru dezvoltarea  dialogului public – privat.

Scopul expo-târgului „Daruri de Crăciun” este de a promova producătorii autohtoni, precum și de a contribui la sporirea calității și competitivităţii produselor, mărfurilor, la stabilirea noilor contracte de afaceri. Pe lîngă avantajul de a consolida poziţiile pe piaţă, companiile participante au posibilitatea de a testa produsele şi serviciile noi la capitolul cerere pentru a îmbunătăți sortimentul.

Cei peste 30 de participanţi la expo-târg din municipiile Bălţi, Chişinău şi oraşele Drochia, Basarabeasca, Ceadîr-Lunga, Comrat, Rîşcani, Făleşti, Călăraşi, Nisporeni, Floreşti vor prezenta pe parcursul a 3 zile o imagine desfăşurată a mai multor domenii ale economiei naţionale din ţară. Meşteri populari din regiune, Centrul de creaţie al copiilor  „Miron Blanc” din Bălţi şi Studioul „Tezaur” al Centrului de cultură şi tineret al municipiului Bălţi propun vizitatorilor un spectru variat de obiecte de artizanat pentru sărbătorile de Crăciun,  confecţionate cu mult talent, dibăcie şi căldură sufletească.

Anual, filiala Bălți a CCI a RM în parteneriat cu primăria municipiului Bălți, APL de nivelul I și II din raioanele Sîngerei, Fălești, Rîșcani, Glodeni organizează și desfășoară în regiune 16 expo-târguri specializate și universale.

Sursa: balti.chamber.md

Last updated: decembrie 13, 2021 at 9:24 am

Lasă un Răspuns