08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Cum va fi marcată la Bălți Ziua Națională a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 2023)

//
Comentariu0

Anual, la 15 ianuarie, este marcată Ziua Națională a Culturii, în semn de omagiu zilei de naștere a marelui poet, Mihai Eminescu, personalitate care definește sacrele valori ale culturii naționale, creator al operei ce străbate timpul, bijutier al slovei materne, ce a șlefuit cu migală conținutul și forma celor așternute pe hârtie, scrierile sale geniale, atingând astfel perfecțiunea. Amintindu-ne de Eminescu, ne amintim de noi înșine și ne descoperim limba, tradițiile, obiceiurile…

În acest context, Primăria municipiului Bălți invită publicul la evenimentele organizate, care au scopul de a promova cultura naţională și îndeosebi, valorile culturale autentice.

În aceeași zi, municipiul Bălți devine gazda ceremoniei oficiale de semnare a Acordului de Parteneriat între municipiul Iași din România și municipiul Bălți din Republica Moldova, întărind legătura noastră prin istoria comună, tradiții, limbă și obiceiuri. În comun, ne propunem identificarea și implementarea de proiecte comune pe diverse domenii: educație, cultură, sport, afaceri, programe europene și schimb de bune practici.

img-1.2-din-13.01.2023

 

 

Last updated: ianuarie 13, 2023 at 15:26 pm

Lasă un Răspuns