08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Cultura-cartea de vizită a unei națiuni

//
Comentariu0

Spectacol sub acest generic, dedicat Zilei Naționale a Culturii, s-a desfășurat la data de 15 ianuarie 2018 în incinta Palatului Municipal de Cultură, unde s-au adunat lucrătorii din domeniul culturii, colective artistice ale municipiului, meșteri populari, artiștii Teatrului „Baștina”.

Portul popular, tradițiile, frumoasele obiceiuri rămân a fi cartea de vizită a unei națiuni. Așa se face că sărbătoarea Zilei Naționale a Culturii coincide cu ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu,  raza căruia luminează tot ce înseamnă Cultură.

A cînta folclorul înseamnă a repeta vocea poporului, înseamnă a deschide ușa tuturor caselor, a vorbi cu inima a afla cît de verde e frunza în timp și viață.

Cu mesaje dansante au venit promotori și valorificatori ai culturii populare  ADP „MIORIȚA”, AF „DOINIȚA”, ADP „Vîntuleț”.

Muzica rascoleste toate sentimentele ; si, ca si după o furtună, sufletul, liniștindu-se, devine mai bun, mai îngăduitor, mai nobil. Senzațiile devin mai tari atunci cînd se desprind în univers vocile instrumentelor și soliștilor: Ansamblullui de vioriști, Orchestrei de acordeoniști,  ADS „Grația”, interpretului Vadim Volc, ADS Galaxy Dance, studioului „Menestreli”, ansamblului „Flagrant”, interpretului Burlacu Valentin, ADS „Maximum”, Mihaelei Buga, ADS „Imperia”, PC „Flacăra”, ADS „Prima Dance”.

Ne dorim ca fiecare din noi să fim în stare pentru a aprecia merituos toate artele care constitue Marea Cultură națională.

Last updated: ianuarie 17, 2018 at 13:19 pm

Lasă un Răspuns