08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

„Culorile Basarabiei”. La pinacoteca „A. Cantemir” s-a deschis expoziția lui Nicolae Gherman

//
Comentariu0

Dintre cele 60 de tablouri prezentate la expoziția personală, douăzeci sunt roadele creației autorului din anul 2019. Noua colecție de lucrări cucerește cu lumina strălucitoare, respirația casei părintești, plină de aer curat, de alei umbroase și pajiști spațioase. Tablourile sunt ca și cum țesute din lumină, culoare strălucitoare și aer. Peisaje și vieți fixe, biserici ortodoxe și viață țărănească – dragostea sinceră a lui Nicolai Gherman pentru viață se resimte în orice.

Să-l felicite pe Nicolai Gherman, șeful Asociației „Artiști liberi”, din 2003 participant la opt ediții ale Taberei Creative Internaționale „Parcova”, au venit colegii din atelier și conducerea Teatrului Național „V. Alecsandri”, unde dl Nicolai lucrează din 2003, iar în acest an a dobândit o experiență de neprețuit ca pictor – scenograf în piesa regizată de Konstantin Stavrat „Omul care a văzut moartea”. Cu acest spectacol se va deschide pe 11 septembrie noul sezon teatral.

Dramaturg moldovean, poet, jurnalist, actor, artist, persoană publică, Mihai Prepeliță a lăudat operele lui Nicolae Gherman.

Expoziția se va desfășura până la sfârșitul lunii septembrie.

Last updated: septembrie 3, 2019 at 11:37 am

Lasă un Răspuns