08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Coordonatorul TIKA în Republica Moldova – Selda Özdenoğlu, a întreprins o vizită oficială în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Coordonatorul Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova – Selda Özdenoğlu, însoțită de către Şevki Mert Bariş – adjunct al Coordonatorului și asistentul/interpret – Roman Calac, a vizitat municipiul Bălți pe data de 23 octombrie 2018.

La începutul acestei vizite, oaspeții au avut o întrevedere de lucru cu Nicolai Grigorișin – primar al municipiului Bălți, Ghenadie Șmulschii – viceprimar al municipiului și Elena Grițco – consilier municipal, în cadrul căreia au fost discutate noi posibilități de colaborare dintre Agenția Turcească de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova și Primăria municipiului Bălți, în scopul implementării unor proiecte de dezvoltare socio-economică.

Doamna Selda Özdenoğlu a menționat că, Republica Turcia ocupă locul I pe plan mondial în domeniul asistenței umanitare, și locul VI în domeniul asistenței pentru dezvoltare, iar în acest sens, Agenția Turcească de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova este deschisă pentru analiza ideilor de proiecte ale autorităților publice locale, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova.

La rândul său, primarul municipiului Bălți a prezentat situația socio-economică în municipiul Bălți, potențialul economic și investițional, precum și proiectele municipale aflate în implementare. Totodată, Nicolai Grigorișin a prezentat partenerilor ideile de proiecte pentru finanțare, după care au urmat discuții în comun. Agenția Turcească de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova va analiza ideile de proiecte în baza informațiilor suplimentare prezentate de Primăria municipiului Bălți, și va stabili posibilitatea finanțării unuia sau mai multor proiecte în municipiul Bălți.

De asemenea, în cadrul vizitei în municipiul Bălți, Coordonatorul TIKA în Republica Moldova a vizitat havuzul municipal, Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare pentru Copii și Serviciul de Asistență Psiho-Pedagogică din cadrul Direcției Învățămînt, Tineret și Sport.

Sursa: tvbalti.md

Last updated: ianuarie 22, 2019 at 6:23 am

Lasă un Răspuns