08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Comunități incluzive prin dialog și participare. Al doilea eveniment public.

//
Comentariu0

La data de 15.08.2019, „Asociația pentru Drepturile Omului” (ADO “Lex XXI”) în parteneriat cu funcționarii publici de la Primăria Bălți, a organizat al doilea eveniment public în cadrul proiectului „Comunități incluzive prin dialog și participare”. Această activitate s-a desfășurat în incinta Primăriei municipiului Bălți, fiind focusată pe problemele cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale din orașul nostru.  Am avut o deosebită deschidere din partea persoanelor cu nevoi speciale care au venit să vorbească și să audă din partea autorităților publice locale, metode și idei pentru rezolvarea problemelor cu care acestea se confruntă zilnic. Scopul acestui eveniment este incluziunea persoanelor cu nevoi speciale în societate și ca vocea lor să fie auzită.

În cadrul evenimentului persoanele cu nevoi speciale au avut posibilitatea să se adreseze direct atât către primarul orașului Nicolai Grigorișîn, viceprimara Lilia Sava, secretara consiliului municipal cât și către funcționarii publici ai Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei.  Subiectul de bază despre care s-a discutat, este accesibilitatea care a devenit practic prima condiţie pentru a putea vorbi mai departe despre incluziune socială.

Reprezentanții A. O. „Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI” (ADO Lex XXI), au prezentat acțiunile pe care le-au întreprins în urma ședinței din 31.07.2019. Au fost depuse petiții către mai multe instituții publice din oraș.

Last updated: august 20, 2019 at 16:37 pm

Lasă un Răspuns