08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) îndeamnă cetățenii să beneficieze de facilitățile la achitarea primei de asigurare!

//
Comentariu0

Acum este perioada când în loc de peste 12 mii de lei poți achita pentru prima de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă 1014, 1622, 2028 sau 4056 de lei în funcție de categoria din care faci parte.

După 31 martie, cetățenii care nu se vor asigura în mod individual în termenul stabilit de legislație vor plăti prima de asigurare în mărime integrală (12 636 de lei), precum şi penalitate pentru fiecare zi de întârziere.

Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă se stabilește pentru anul 2024 în mărime de 12636 lei.

Pentru persoanele care achită prima în termen legal, până la 31 martie, se stabilesc unele facilități la achitarea primei:

  • Proprietarii de teren cu destinație agricolă – vor achita suma de 1014 lei;
  • Fondatorii de întreprinderi individuale și gospodării țărănești; titularii de patentă de întreprinzător; persoanele fizice care, pe bază de contract, iau în arendă sau folosință terenuri cu destinație agricolă; persoanele fizice care dau în arendă unități de transport, încăperi, utilaje și alte bunuri materiale, etc.- vor achita suma de 2028 lei;
  • Persoanele fizice care desfășoară activități independente în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor – vor achita suma de 1622 lei;
  • Mediatorii, notarii, avocații, executorii judecătorești, experții judiciari care activează în cadrul unui birou de expertiză judiciară, interpreții, traducătorii și administratorii autorizați, indiferent de forma juridică de organizare a activității; persoanele care exercită independent profesiunea de medic de familie – vor achita suma de 4056 lei.

Statutul de persoană asigurată în mod individual este acordat de Compania Națională de Asigurări în Medicină din data achitării primei în sumă fixă şi e valabil până pe 31 ianuarie 2025.

CNAM îndeamnă cetăţenii care au obligația de a achita prima în sumă fixă să-și asigure din timp riscul financiar în caz de boală

Last updated: martie 14, 2024 at 16:00 pm

Lasă un Răspuns