08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Bălți a decis să organizeze centre mobile pentru testarea rapidă la coronavirusul de tip nou, pe lângă centrele de sănătate și oficiile medicilor de familie

//
Comentariu0

Pentru a organiza procesul de testare rapidă la coronavirusul de tip nou pe teritoriul municipiului Bălți, CSE Bălți a decis:

  1. Se organizează centre mobile pentru efectuarea testării rapide la coronavirusul de tip nou, pe lângă centrele de sănătate şi oficiile medicilor de familie din satele Elizaveta şi Sadovoe a IMSP „Centrul Medicilor de Familie mun. Bălţi”, în număr de 8 (opt) centre, cu regimul de activitate 09.00 – 15.00.
  2. IMSP „Centrul Medicilor de Familie mun. Bălţi”:

2.1. va organiza efectuarea testării rapide la coronavirusul de tip nou în centrele mobile în conformitate cu Ordinul nr. 169 din 03.03.2021 al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale;

2.2.va asigura centrele mobile cu material consumabil (dezinfectanţi, măşti, mănuşi) în vederea asigurării protecţiei angajaţilor care vor activa în incinta centrelor mobile;

2.3. va organiza şi asigura regimul de activitate a punctelor provizorii, în conformitate cu prevederile normelor sanitare şi de securitate antiepidemice, în conformitate cu cerinţele Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

  1. Direcţia Situaţii Excepţionale mun. Bălţi:

3.1. va instala în imediata apropiere de centrele de sănătate şi oficiile medicilor de familie din satele Elizaveta şi Sadovoe a IMSP „Centrul Medicilor de Familie mun. Bălţi” corturi provizorii pentru amplasarea centrelor mobile;

3.2. va asigura centrele mobile cu mobilierul necesar pentru asigurarea activităţii acestora;

3.3. va instala echipamentul necesar în vederea asigurării regimului de temperatură în interior.

  1. Se recomandă autorităţilor administraţiei publice locale ale municipiului Bălţi să acopere cheltuielile pentru asigurarea regimului de temperatură necesar în interiorul centrului mobil (cortului) în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.
  2. Inspectoratul de Poliţie Bălţi şi Direcţia regională „Nord” a Inspectoratului General de Carabinieri (unitatea militară 1003) vor asigura ordinea publică pe toată durata de activitate a centrelor mobile.
  3. Începând cu data de 04.04.2021, ora 08.00, a organiza activitatea Punctului teritorial de dirijare în situaţii excepţionale al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a municipiului Bălţi, cu stabilirea regimului de activitate în format on-line, cu amplasarea lui în incinta Direcţiei Situaţii Excepţionale mun. Bălţi cu sediul: mun. Bălţi, str. Păcii, 38, tel. 079604378, 078893014, e-mail: PTDSE BĂLȚI [email protected], persoana responsabilă: Şef Secţie prevenţie a DSE mun. Bălţi loc/colonel al s/intern Igor Lungu.
  4. Se desemnează reprezentanţii serviciilor care vor fi incluşi în grupul de lucru a Punctului teritorial de dirijare în situaţii excepţionale al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a municipiului Bălţi, pentru organizarea şi efectuarea schimbului de informaţie pe durata stării de urgenţă, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, conform anexei.

Anexă: Lista persoanelor pentru informarea grupului de operații în cadrul PTDSE pentru gestionarea situației în teritoriu, privind infectarea cu COVID-19 și măsurile întreprinse pentru gestionarea acesteia.

Last updated: aprilie 5, 2021 at 16:52 pm

Lasă un Răspuns