08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Centrul Comunitar pentru Persoane în Etate “Respiraţia a Doua”

//
Comentariu0

Baza:
Extras din Registrul de stat al unităților de drept din 04.01.2018 pdf

Dispoziția Primarului nr. 183/P din 28.12.2017 ”Cu privire la numirea prin transfer în funcția de director a dnei Svetlana Nichitiuc” pdf

Dispoziția Primarului nr. 562 din 01.12.2016 ”Cu privire la înregistrarea statutului Asociației „Respirația a Doua pentru Oamenii în Etate și Inactivi din municipiul Bălți” în redacţie nouă” doc

Decizia CMB nr. 10/3 din 31.10.2013 ”Cu privire la aprobarea anexei nr.1 la decizia Consiliului municipal Bălți nr. 6/8 din 08.11.2007 ”Cu privire la crearea centrului Comunitar pentru oamenii în etate ”Respirația a doua” în redacția nouă”, Anexa la decizia Consiliului mun. Bălți nr. 6/8 din 08.11.2007 ”Regulamentul de organizare și funcționare a Centrului comunitar pentru oamenii în etate ”Respirația a doua” doc

Decizia CMB nr. 3/9 din 29.03.2012 „Cu privire la aprobarea Acordului de colaborare între primăria municipiului Bălţi, Centrul Social „Viaţă cu Speranţă” şi Asociaţia Obştească Asociaţia „Respiraţia a Doua pentru Oamenii în Etate şi Inactivi din municipiul Bălţi” doc

Director – Svetlana Nichitiuc

director adjunct- Aurelia Gînju

 Adresa: mun. Bălți, Str. Şevcenko,  23

Tel. 0231 3-18-76, 0231 3-46-83

e-mail:ccoe@mail.ru

Scopul Centrului constă în îmbunătăţirea calităţii vieţii a persoanelor în etate, prin servicii de reabilitare psihosocială,  medicală şi de incluziune socială.

Grupul ţintă: persoane vîrstnice – persoane care au atins vîrsta standard de pensionare conform prevederilor legislaţiei.

Servicii oferite: Serviciile de zi vor fi prestate 5 zile pe săptămână de la 9:00 până la 16:00 pentru 24 persoane în etate timp de o lună.
1

Serviciul de zi include:

  1. Programul de reabilitare psiho – socială – oferirea asistenţei şi încurajarea beneficiarului privind soluţionarea comună a problemei apărute, stimularea comunicării reciproce; aplicarea terapiei creative, meloterapiei, dezvoltarea activităţii mintale,  consilierea,  organizarea activităţi de suport în grup – grupuri de ajutor reciproc, de autoajutor,  acces la presa periodică, vizionarea TV, videocasetelor, audiţii muzicale.
  2. Programul de menţinere a sănătăţii – alimentaţia caldă (micul dejun, prânzul), efectuarea exerciţiilor fizice pe şezute pentru persoane în etate (gimnastică de întreţinere şi recuperare), activităţi de îngrijire a sănătăţii (măsurarea tensiuni arteriale, educaţie pentru sănătate), kinetoterapie.
  3. Programul socio-cultural presupune participarea comună a beneficiarilor la organizarea diferitor măsuri culturale, a sărbătorilor, deplasărilor, realizarea acţiunilor artistice şi muzicale, ect.
  4. Programul medical – oferirea consultaţiilor medicilor specialişti privind profilaxia îmbolnăvirilor, consolidarea sănătăţii şi altor măsuri de profilaxie.
  5. Programul de instruire pentru persoanele în vârstă – oferirea informaţiilor despre modul sănătos de viaţă la o vârstă înaintată, discuţii pe diferite teme, întrebări ce-i preocupă, lucrul la calculator, etc.
  6. Programul de terapie ocupaţională pentru persoanele în etate – cusut, croitorie, lucru la calculator, reparaţie casnica etc., care vor fi efectuate în comun cu specialiştii şi în incinta Centrului ergosocial.
  7. Programul dans – terapie care include activităţi de dans, kinetoterapie, care vor fi realizate  în comun  şi în incinta  Centrului de criză familială „Sotis”.
  8. Programul igienii personale (baia, frizeria, spălarea rufelor).

Beneficiari se pot întoarce acasă după finisarea  programului de zi.

Serviciile de plasament temporar vor fi prestate non-stop pentru 8 persoane, timp de 3 luni, după necesitate 6 luni.

Serviciul de plasament temporar pentru persoane în etate include:

  1. Programul de reabilitare psiho – socială: oferirea asistenţei în stimularea comunicării reciproce; aplicarea meloterapiei; consilierea; acces la presa periodică, vizionarea TV, videocasetelor, audiţii musicale, îngrijirea spirituală la dorinţă.
  2. Programul de menţinere a sănătăţii: cazarea; alimentaţia complexă de trei ori pe zi; efectuarea exerciţiilor fizice pe şezute pentru persoane în etate (gimnastică de întreţinere şi recuperare), activităţi de îngrijire a sănătăţii (intensivă sau parţială), deplasarea prin Centru, plimbare în jurul Centrului, însoţirea beneficiarului în afara centrului fără mijloace de transport.
  3. Programul de igienă personală (igiena corporală-toaleta parţială, totală, toaleta bucală, îngrijirea mâinilor şi a picioarelor, efectuarea pieptănatului, bărbieritului), baia, frizeria, spălarea rufelor.
  4. Programul de terapie ocupaţională, la dorinţă, pentru persoanele în etate (cusut, croitorie, lucru la calculator, reparaţia casnica etc.) care vor fi realizate în comun cu specialiştii din cadrul Centrului ergosocial.
  5. Programul medical (oferirea consultaţiilor medicului specialist).
  6. Programul cultural la dorinţa beneficiarului – participarea la diverse măsuri culturale.

 

Last updated: ianuarie 9, 2018 at 13:04 pm

Lasă un Răspuns