08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Cea de-a doua sesiune de orientare a voluntarilor în cadrul Primăriei mun. Bălți. 11 voluntari noi s-au alăturat echipei

//
Comentariu0

În perioada 24 ianuarie – 06 februarie, a avut loc, pentru a doua oară, recrutarea candidaților pentru activitatea de voluntariat în cadrul primăriei, timp în care, mai multe persoane au depus dosarul de aplicare.

La 10 februarie a.c., în cadrul primăriei, s-a desfășurat ședința de orientare pentru voluntarii selectați. Joi, 11 voluntari noi și-au dat acordul de a activa în cadrul Primăriei municipiului Bălți. La ședință, au avut posibilitatea de a cunoaște voluntarii care deja activează în primărie, dar și reprezentanții subdiviziunilor primăriei în care, la moment, activează voluntari și/ sau care intenționează să implice voluntari în anumite activități: Direcția managementul documentelor și relații cu publicul, Direcția generală asistență socială și protecția familiei, Secția evidență militară și serviciul de alternativă, Direcția administrație publică, Direcția cultură, Secția sănătate. Reprezentanții au vorbit despre activitățile propuse voluntarilor și au răspuns la întrebările acestora.

Pe lângă aspectele legate de activitatea de voluntariat în cadrul instituției, activitățile în care ar putea să se implice, subdiviziunile în care ar putea activa, coordonatorul de voluntari a prezentat și Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activității de voluntariat în cadrul instituției gazdă – Primăria municipiului Bălți, instrumentele de recunoaștere a activității lor (carnet de voluntar, certificat nominal, scrisoare de recomandare) și alte aspecte administrative și organizatorice.

Voluntarii care deja activează în cadrul primăriei, și-au împărtășit, plini de entuziasm, cu cei prezenți, experiențele, opiniile și emoțiile avute din activitatea prestată, activitățile și proiectele în care s-au implicat. Ei au organizat activități de cunoaștere cu noii voluntari și cu potențialii lor supervizori.

Noii voluntari și-au exprimat atitudinea, la general, față de voluntariat, dar și așteptările față de prestarea voluntariatului în cadrul primăriei, au discutat despre beneficiile acestuia și, în final, s-au decis asupra domeniilor și activităților în care ar fi interesați să se implice.

Sesiunea de orientare a voluntarilor în Primăria mun. Bălți 10.02.2022

Informăm că prima recrutare a voluntarilor în cadrul Primăriei municipiului Bălți a avut loc în luna septembrie, când au fost depuse 36 dosare. Din voluntarii selectați, 23 au activat cel puțin o oră, iar pentru 6 din ei au fost eliberate carnete de voluntar.

Last updated: februarie 11, 2022 at 14:54 pm

Lasă un Răspuns