08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ce trebuie să știi despre Recensământul populației și locuințelor 2024

//
Comentariu0

Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 8 aprilie – 7 iulie 2024.

Datele despre populație și locuințe din cadrul Recensământului vor fi colectate în mod direct, prin recenzarea persoanelor, și în mod indirect, utilizând sursele de date administrative și/sau private relevante. Despre aceasta a relatat Mihalciuc Liliana, șefa Direcției statistică Bălți.

Recensământul populației și locuințelor este o cercetare statistică de amploare organizată o dată la 10 ani. RPL are drept scop de a oferi informații de interes public despre populația rezidentă și locuințe pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, pentru argumentarea deciziilor de dezvoltare umană, pentru cercetarea științifică și dezvoltarea mediului de afaceri etc.

În premieră, Recensământul va fi realizat pe tablete, cu aplicarea metodelor noi de colectare a datelor, fiind o alternativă modernă a tradiționalei colectări de date statistice pe hârtie. De asemenea, BNS, cu suportul autorităților publice locale și altor parteneri, urmează să angajeze peste 4 mii de recenzori din toată țara care vor fi antrenați în procesul de recenzare a populației.

Aducem la cunoștință că, conform Legii nr. 231/2022 privind Recensământul populației și locuințelor, art.7, participarea persoanelor la Recensământ este obligatorie.

Last updated: martie 13, 2024 at 19:18 pm

Lasă un Răspuns