08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

„Casă de Copii de Tip Familial” este acel cămin ce oferă dragoste și acceptare necondiționată

//
Comentariu0

La data de 16 mai 2019, cu prilejul omagierii Zilei Internaționale a Familiei, Direcția asistență socială și protecția familiei Bălți, a mers cu daruri, în Familia Petrov, în baza căruia  a fost creat Serviciul „Casă de Copii de Tip Familial”. Soții Petrov de 5 ani consecutiv oferă căldură  și cămin familial copiilor rămași fără ocrotire părintească și copiilor aflați în situație de risc.                 Dna Veronica Munteanu, Șeful Direcției asistență socială și protecția familiei Bălți meționeză că “Familia – este începutul începuturilor, sursa de dragoste, devotament și sprijin, astfel familia Petrov este un model pentru concetățenii noștri, în a înțelege că fiecare copil are nevoie de afecțiune și protecția unei familii”.

Cuplul Petrov, la moment, sunt părinții a 7 copii, 2 biologici și 5 aflați sub formă de protecție.  Părintele educator, dl. Petrov Valentin spune că „ de mic a visat la o familie mare, astfel crearea Serviciului,  a fost un vis devenit realitate. Zilnic suntem puși la încercări, din care învățăm că doar dragostea pentru copii, ne ajută să le depășim. Surorile Berezovschi  Polina și Tatiana, spun că au ales să rămînă în familia Petrov, încă din anul 2015, cînd destinul a făcut ca să fie separate de familie, acum soții Petrov au devenit pentru ele, acel cămin ce oferă dragoste și acceptare necondiționată.  Valentina, o altă adolescentă aflată în familie de 3 ani, susține că aici, în familie primește acea susținere și înțelegere de care ea are nevoie, posibilitatea de a primi și oferi dragostea, de care a fost lipstită de mică.

În acești ani părinții educatori au fost familia a mai mult de 20 de copii, cu destine diferite, adesea tragice, afectați de trauma pierderii, fie a separării de părinți, cu anumite lacune comportamentale, ca rezultat al neglijării obligațiunilor  părintești și grave încălcări a drepturilor copiilor, însă monitorizarea continuă, susținerea și promovarea serviciului, cu pregătirea profesională sistematică a părintelui educator, a permis ca Serviciul „Casă de Copii de Tip Familie” să afere copiilor o familie model, ce poate primi și oferi afecțiunea de care aceștea au fost lipșiți în familiile proprii.

Direcția asistență socială și protecția familiei Bălți susține necesitatea creării și dezvoltării  Serviciilor de Tip Familial, dat fiind faptul că acestea și-au dovedit eficacitatea în toate țările lumii, doar în spatele unei familii clădite pe afecțiune, încredere, respect și iubire reciprocă, poate  să se găsească fericirea copiilor.

Last updated: mai 17, 2019 at 11:43 am

Lasă un Răspuns