08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Campania socială ROSTUL POSTULUI

//
Comentariu0

Rostul Postului este o inițiativă lansată și promovată de organizația CCF Moldova, reprezentant Hope and Homes for Children Marea Britanie, care are drept scop colectarea banilor pentru a ajuta copiii care trăiesc în sărăcie absolută sau extremă.

În perioada postului mare, 2 martie-18 aprilie 2020, îndemnăm oamenii din țara noastră să dea un alt rost postului. Postul înseamnă și fapte bune.

Cu gândul la miile de copii din țară care se culcă, adesea, flămânzi, acum pot accesa site-ul www.rostulpostului.md, cel mai mare restaurant virtual.

Cum să o facă?

Odată ajunsă în acest ”restaurant”, persoana  poate selecta până la 6 feluri de bucate pe masă, iar contravaloarea lor se donează copiilor afectați grav de sărăcie.

Una din cea mai de preț bogăție a Moldovei, sunt cei cca 680 000 copii, regretabil este că fiecare al optulea suferă de sărăcie, iar fiecare al cincilea copil are unicul sau ambii părinții plecați.

Sărăcia lipsește copiii de copilărie, le fură bucuria și sclipirea din ochi și le curmă visurile. Dacă familia nu se mai descurcă, copiii pot ajunge înstrăinați în instituții rezidențiale și separați de cei dragi.

Cu un pic de ajutor, majoritatea familiilor pot ieși din nevoi și se pot pune pe picioare, întorcându-le copiilor speranța și lumina.

Fiecare persoană poate face o faptă bună, un mic efort financiar și un gest frumos în Postul Paștelui.

De 16 ani, CCF Moldova (copil, comunitate, familie), cu susținerea Hope and Homes for Children, militează pentru închiderea instituțiilor rezidențiale, dezvoltând alternative de tip familie. Susținând și fortificând mediul familial sigur și protector pentru fiecare copil, ne asigurăm că va crește în afecțiune, căldură și grijă. De-a lungul acestor ani, organizația a lucrat cu 5777 copii, sprijinindu-i să revină sau să rămână ACASĂ. CCF/HHC Moldova susține Autoritățile centrale și locale din toată țara, în dezvoltarea și extinderea serviciilor sociale și celor de sprijin pentru familii.

În patru ani de campanie Rostul Postului, organizația a colectat în jur de 190 000 lei, reușind să răspundă la nevoile a 157 copii și familiile lor, fie prin ajutor material, fie prin facilitarea accesului la servicii sociale, pe care le-a dezvoltat.

Zeci de persoane publice, formatori de opinie, prezentatori TV, bloggeri susțin anual campania și promovează Dreptul Copilului la Familie! Sute de oameni au donat și încurajat familiile aflate în nevoi, să rămână unite și puternice.


Donează ce economisești atunci când postești aici
www.rostulpostului.md și ajută copiii care trăiesc cu mai puțin de costul unei cafele, pe zi.

”Vrem să ne creștem viitorul în familii, vrem o societate puternică, nu orfană, cu valori și sentimente sănătoase. Vrem să creștem miile de copii Acasă, nu în orfelinate. Pentru că ei nu sunt orfani, au părinți, dar sărăcia îi face să devină orfani social.” CCF/HHC Moldova.

 

*Campania ROSTUL POSTULUI este susținută de studioul de animație BRAZILERO.

Coordonator campanie

Tatiana Codreanu

CCF/HHC Moldova

373 69 519 729

Last updated: martie 3, 2020 at 17:49 pm

Lasă un Răspuns