08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Campania Națională „Să citim împreună”, la Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu” Bălți

//
Comentariu0

Campania Națională „Să citim împreună”, ediția a XII – a , 2023 a fost lansată la BNC „Ion Creangă” pe data de 17 februarie.

Pentru Campania din acest an au fost selectate cărțile:

  • „Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi, recomandată copiilor de 7 – 10 ani.
  • „Copilul înțelept” de Aurelian Silvestru, recomandată copiilor de 11 – 14 ani.
  • „Ora cinci și șapte minute” de Dumitru Crudu, recomandată adolescenților de 17 – 18 ani.
  • Campania se desfășoară pe intreg teritoriul republicii și are ca scop atragerea copiilor și adolescenților la lectură, promovarea cărților valoroase ale autorilor autohtoni.

Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu” Bălți, Filiala pentru Copii „Ion Creangă” s-a încadrat în această Campanie. Au fost organizate deja activități de lectură a cărții „Alice și războiul culorilor” de Viorica Covalschi, o scriitoare care scrie îndeosebi pentru copii și locuiuește și activează în municipiul Bălți. Ea crează personaje, iar naratorul le dă suflet, pentru ca cititorul să învețe multe lucruri interesante. Debutează în anul 2016 cu cartea „Sărbătorile trăiesc acasă”. Apoi sunt publicate cărțile : „Plaiule cu vise albastre”, cântece pentru copii, în colaborare cu Eugen Doga, 2018. „Moldița Crăița și Zâmbrișor Cornișor de pe muntele Dor”, 2019. „Povestea unui Glob”, 2021.

„Alice și Războiul Culorilor”, 2022.  Este o carte pe înțelesul copiilor cu un mesaj actual și  frumos ilustrată. Ilustratorii cărții sunt: Marinela Cucoș, Victoria Sernii, Ecaterina Ogorodnicova, Alina Malik, coordonator artistic Larisa Carp.

Este o carte frumoasă și după conținut și după formă… ca și tânăra autoare, care aduce bunătatea și frumusețea în sufletele copiilor prin carțile sale deosebite.

Impactul activităților organizate  este unul pozitiv, deoarece copiii au citit,  discutat, cântat, recitat, creat, comunicat.

Last updated: mai 18, 2023 at 18:04 pm

Lasă un Răspuns