08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Buletinul informativ „Bugete fără secrete” (ediția de iunie)

//
Comentariu0

Un clasament internațional al transparenței bugetare va include, pentru prima dată în 2017, și Republica Moldova. Concluzia experților este că țara noastră are un loc bun în clasificarea funcțională a bugetului public, dar mai există o serie de lacune care trag poziția țării noastre în jos.

Potrivit lui Veaceslav Ioniță de la „IDIS „Viitorul”, Republica Moldova a avansat pu­ternic în ultimii ani în ceea ce privește transparența bugetară și accesul la informații privind banul public.

Echipa Buletinului Informativ „Bugete fără secrete” vă propune să aflați din ediția de iunie a Buletinului informativ „Bugete fără secrete” care sunt factorii ce contribuie semni­ficativ la creșterea transparenței bu­getare a Moldovei, dar și scăpările care trag în jos poziția țării în clasamentul internațional privind transparența bugetară.

Tot în acest număr veți descoperi următoarele subiecte:

E-GUVERNARE: Primărie „fără hârtie”, visul aleșilor locali
RAPORT: Bugetele locale din Republica Moldova, insuficiente pentru dezvoltarea localităților
FISC: Businessul, descurajat de „greșelile” funcționarilor
COMPETITIVITATE: Cele mai corupte raioane din Moldova

Mai multe informații găsiți în varianta integrală a Buletinului Informativ.

Toate edițiile Buletinului Informativ „Bugete fără secrete” pot fi descărcate aici.

Buletinul Informativ apare în cadrul inițiativei „Localități transparente, competitive și sustenabile financiar”, implementată de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO). Inițiativa este susținută financiar de Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și Ambasada SUA în Republica Moldova. Inițiativa are ca scop creșterea transparenței, a responsabilității financiare și competitivitatea autorităților locale din Republica Moldova.

Last updated: iulie 1, 2017 at 16:03 pm

Lasă un Răspuns