08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

„Buchet de toamnă”, „Peisaj rural”, „O floare blândă de tineret” …. În pinacoteca municipală s-a deschis o expoziție personală a pictorului Boris Isac

//
Comentariu0

Expoziția personală a pictorului, profesorului, membrului al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova Boris Isac nu e prima în rîndul expozițiilor. Din an.1980, opera sa – o sursă permanentă de mândrie a Muzeului de Istorie și Etnografie din orașul Florești, în cazul în care expoziția, peisaje, icoane, compozitii lirice, pasteluri, compoziție, sunt dedicate orașului Florești.

La 7 septembrie 2018 a fost deschisă expoziția personală a lui Boris Isac, pictor, director al Școlii de Artă “N. Sulac», care a cucerit inima publicului dintr-o privire. Blîndețea culorilor este arătată în tablourile  ”Buchet de toamnă “ și „Peisajul rural“. Pătrunsă de lumina sufletului „Așteptare“ și „Leagănul“, plină  de tristețe „Amintiri“ și „Floarea  tinereții“, iar ”Floarea gingașă a tinerețeii” parcă se ascunde după ”Umbra anilor”. Despre frumusețea sufletului autorului, modestia lui, sinceritatea în imaginea peisajelor și naturii statice, au vorbit la ceremonia de deschidere prietenii, colegii, studenții, familia.

Expoziția va dura până la sfârșitul lunii septembrie. Peste 100 de pânze sunt expuse pentru o întâlnire cu spectatorii din Bălți, tinerii artiști și maeștrii. Acum, în sălile Pinacotecii «Antioh Cantemir» sunt expune 60 de tablouri, apoi la mijlocul lunii septembrie se așteaptă  încă o expoziție, și restul 40 de tablouri selectate pentru  expoziție personală la Bălți vor putea să aprecieze vizitatorii «colțișorului frumuseții, colțișoruluii culturii», situat chiar în centrul orașului Bălți.

La ceremonia de deschidere au participat Vera Caraulan, șefa Secției cultură a primăriei mun. Bălți;  Inna Litra, șefa Departamentului de Cultură, Turism, Tineret și Sport al Consiliului raional Florești; președintele filialei Bălți a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, pictor-scenograf al Teatrului Național “V. Alecsandri» Victor Palii; Nicolai Ghibalenco, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova; Roman Florescu, critic de artă, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova; Ada Țîbuleac, directorul clubului „Meșter Popular”.

Date biografice:

Boris Isac s-a născut la 26 decembrie 1943 în satul Vărăncău, județul Soroca, într-o familie de țărani.

Din 1963 până în 1971 a studiat la Colegiul Pedagogic Republican de Arte Plastice «I.E. Repin», orașul Chișinău. 1981 – 1986 – student la Universitatea Pedagogică «K. D. Ușînskii» din or.Odesa. Activitatea expozițională activă a început în 2007. Operele pictoriale ale lui Boris Isac se află în colecții private din Moldova, România, Italia, Germania.

Last updated: septembrie 10, 2018 at 9:55 am

Lasă un Răspuns