08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Atenție! În municipiul Bălți s-a stabilit gradul de alertă „Cod portocaliu” de infectare cu COVID – 19

//
Comentariu0

În data de 3 august curent, Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălți a adoptat hotărârea nr. 33, în contextul actualizării datelor despre situaţia epidemiologică prin infecţia COVID-19:

„1. În baza indicatorului de incidenţă cu COVID-19 în municipiul Bălţi se stabileşte gradul de alertă „Cod portocaliu”, cu menţinerea măsurilor de sănătate publică, conform Planului de pregătire şi răspuns la infecţia cu Coronavirus de tip nou (Versiunea 2), în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ (aprobat prin Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020 a CNESP).

  1. Este obligatorie purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice închise, în transportul public şi la staţiile de aşteptare, inclusiv în spaţiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanţei fizice. Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.
  2. Se recomandă conducătorilor instituţiilor, organizaţiilor, întreprinderilor, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare, să promoveze în colectivităţi ideea necesităţii vaccinării împotriva infecţiei COVID-19, solicitând suportul Centrului de Sănătate Publică Bălţi, IMSP „Centrul Medicilor de Familie Municipal Bălţi”, IMSP „Spitalul Clinic Bălţi” şi Secţiei sănătate a Primăriei municipiului Bălţi.
  3. Hotărârile Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică Bălţi sunt executorii pentru autorităţile publice, persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare, care se află sau îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului Bălţi.
  4. Se solicită reprezentanţilor mass-media să informeze publicul despre prevederile prezentei hotărâri şi necesitatea vaccinării şi respectării stricte a măsurilor restrictive şi a măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19.
  5. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.”
Last updated: august 4, 2021 at 16:20 pm

Lasă un Răspuns