08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Atelier de lucru pentru elaborarea proiectelor transfrontaliere în mun. Bălți

//
Comentariu0

La data de 11 ianuarie 2018, delegația Primăriei Municipiului Botoșani din România, compusă din specialiștii responsabili de elaborarea proiectelor transfrontaliere, în frunte cu Administratorul public al Municipiului Botoșani – doamna Adriana Zăiceanu,  a efectuat o vizită la Primăria municipiului Bălți, întru executarea Acordului de Cooperare între municipiul Botoșani, județul Botoșani (România) și municipiul Bălți (Republica Moldova), aprobat prin Decizia Consiliului Municipal Bălți Nr. 6/17 din 29.06.2017.

În cadrul acestei vizite, în incinta Primăriei mun. Bălți a fost organizat un atelier de lucru cu specialiștii de profil din Primaria mun. Bălți și instituțiile din subordine, în cadrul căruia s-au discutat etapele de pregătire a proiectului, coordonatorii proiectului și stabilite termeni de realizare etc.

Scopul atelierului a fost discutarea detaliilor privind elaborarea proiectelor comune transfrontaliere în cadrul Programului Operațional Comun (POC) România – Republica Moldova 2014 – 2020, în special elaborarea proiectului de infrastructură  ,,Eminescu: o cultură – o rută”, care prevede câteva investiții în  mun. Bălți: amenajarea Parcului Central, amenajarea străzii pietonale din centrul orașului, crearea unui Centru educațional – cultural în incinta  Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu”, procurarea unei scene mobile pentru organizarea evenimentelor în toate cartierele municipiului și crearea unui Centru de  promovare și  informare turistică al mun. Balți. Cererea de finanțare urmează a fi pregătită în decursul a 4 luni, data limită de prezentare a acesteia fiind 7 mai 2018.

Last updated: ianuarie 12, 2018 at 15:59 pm

Lasă un Răspuns