08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Asociația franceză „Solidarité Laïque” du Cher și-a exprimat dorința de a contribui la susținerea refugiaților

//
Comentariu0

În contextul în care ne aflăm, când la câteva sute de kilometri de noi se desfășoară un război, când un mare număr de persoane fug din calea războiului și au nevoie de susținere și ajutor, multe organizații s-au mobilizat și au amenajat centre de susținere pentru refugiați.

În acest articol prezentăm exemplul AO „Speranța Terrei”, organizație care încă din 2006 asigură asistență medicală, psihologică, materială bolnavilor cu tuberculoză și familiilor lor, iar în condițiile de astăzi își îmbină activitatea de bază cu ajutorul pentru refugiații din Ukraina. Datorită colaborării cu alte organizații („Здоровый город” și „The Friends of Moldova”) în Centrul AO „Speranța Terrei” din Bălți, str. Decebal 101 a fost deschis un centru pentru susținerea refugiaților, atât din centrele de plasament temporar deschise de către autoritățile publice locale, cât și pentru cei cazați în sectorul privat, care au a suporta cheltuieli de cazare și alimentare și au nevoie de susținere substanțială. Centrul a început a funcționa din 1 aprilie 2022 oferind produse alimentare și produse de igienă, asistență medicală, screening în tuberculoză, asistență psihologică și socială.

După două săptămâni de activitate a centrului, lista donatorilor s-a mărit grație Asociației franceze „Solidarité Laïque” du Cher, care informându-se din sursele media și de la partenerii din Bălți – un grup de profesori de la instituțiile de învățământ, și-au exprimat dorința de a contribui la susținerea refugiaților și au transferat 2000 euro pentru procurarea lucrurilor necesare pentru refugiați. Astfel, realizând un sondaj printre refugiați, ei au solicitat haine de vară, lenjerie, prosoape, jucării pentru copii, absorbante de utilizare zilnică, cât și un ajutor pentru centrul de plasament temporar de pe str. A. Pușkin, 41: ceai, cafea, zahăr, cereale pentru copii, biscuiți etc.

În consecință, din donația făcută de Asociația franceză „Solidarité Laïque” du Cher, au fost procurate cele solicitate, inclusiv peste 150 cutii de absorbante, peste 1000 unități vestimentare, peste 100 jucării, iar centrului de plasament temporar i s-au transmis produse alimentare care nu necesită pregătire. Este de nedescris recunoștința și bucuria refugiaților atunci când primesc sprijin, iar copiii zâmbesc primind o jucărie în dar.

Suntem profund impresionați de solidaritatea și mărinimia celor care au contribuit și le spunem un mare mulțumesc din partea refugiaților și a reprezentanților organizației „Speranța Terrei” pentru tot ajutorul oferit. Sperăm că vom depăși împreună toate greutățile și în curând se va instaura din nou pacea.

Irina Mutruc

LTR„Ion Creangă”

 

Last updated: mai 11, 2022 at 16:53 pm

Lasă un Răspuns