08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Arhivele – comoara de aur a poporului nostru.

//
Comentariu0

La 9 și 10 noiembrie  serviciul municipal de arhivă Bălți găzduiește reprezentanții seminarului zonal teoretico-practic. Tema seminarului dat: “Aplicarea în practică a actelor normative. Probleme. Dificultăți. Soluții». Cu un cuvînt de salut către participanți s-a adresat dna Angelica Borodina, șefa Serviciului municipal de arhivă Bălți, care a prezentat oaspeții seminarului zonal – șefii serviciilor de arhivă din Drochia, Fălești, Florești, Edineț, Sîngerei, Soroca, Glodeni ș.a. și în special, mentorii seminarului – dl Ion Varta, director general al Serviciului de Stat de Arhivă al RM, dl Ion Golovatîi, director general adjunct al SS de Arhivă al RM, dna Irina Salinschi, șefă a Direcției dezvoltare a arhivisticii, evidență de stat a documentelor și e-Transformare, dna Galina Corochii, șefă a Direcției politici de completare, păstrare departamentală și lucrări de secretariat.

Serviciul de Stat de Arhivă la momentul actual se confruntă cu multe probleme – fie lipsa clădirilor moderne specializate, securitatea antiincendiară sau digitalizarea fondurilor de arhivă. Și aici este binevenit ajutorul statelor – partenere pentru soluționarea problemelor.

Trebuie să menținem că: «Arhivele – comoara de aur a poporului nostru, deoarece în ele sunt păstrate cele mai scumpe izvoare care privesc istoria poporului».

Last updated: noiembrie 9, 2017 at 19:27 pm

Lasă un Răspuns