08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Anual la data de 8 noiembrie sărbătorim Ziua Internațională a Radiologiei

//
Comentariu0

O dată cu descoperirea și progresul în domeniul de diagnosticare imagistică prin razele x, examenul Radiologic devine o metodă unică de a pătrunde în interiorul organismului omului fără a efectua unele manipulări chirurgicale. Astfel, imagistica radiologică devine un proces, care permite medicului, de a vedea interiorul pacientului, imagini detaliate a structurii corpului, inclusiv oaselor, fără a afecta țesutul muscular, respectiv de a diagnostica  unele maladii și efectul tratamentului pe parcurs.

Radiologia în proces de dezvoltare, rămîne a fi o sferă foarte importantă în domeniul medical. Progresînd, aparatele de imagistică contemporane au devenit cu mult mai puternice și compacte, în format digitalizat, dar să nu uităm, că fără un specialist responsabil, profesional, înalt calificat, care ar mînui și va putea face o descriere a celor scanate de aparat, acest serviciu nu ar avea acea valoare și efectul așteptat de pacient – vindecarea.

Cu acest prilej, avem ocazia de a ne adresa către personalul medical antrenat în serviciul radiologic, din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și private ale municipiului Bălți, cu un mesaj de felicitare și mulțumire pentru munca asiduă în acordarea asistenței medicale de diagnostic și tratament de înaltă tehnologie.

Totodată venim cu îndemnul către populația municipiului Bălți de a nu ignora efectuarea examenului radiologic cu scop profilactic, precum și cel la indicația medicului specialist de profil, pentru a diagnostica maladiile în stadii incipiente și a monitoriza mersul tratamentului.

Ține-ți minte, o maladie diagnosticată la timp, ne oferă șansa la un tratament cu succes, iar bucuria vindecării inspiră speranţa la o viaţă fericită!

Last updated: noiembrie 8, 2023 at 18:24 pm

Lasă un Răspuns