08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Alexandr Petkov, la întrevederea cu Ambasadorul Republicii Cehe: „Modernizarea europeană este o prioritate pentru municipiul Bălți”

//
Comentariu0

Astăzi, 7 decembrie 2023, Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a avut o întrevedere oficială cu Excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký, desfășurată în Sala de protocol a Primăriei municipiului Bălți.

Scopul vizitei a fost consolidarea relațiilor bilaterale și discutarea unor proiecte comune în diverse domenii, inclusiv dezvoltarea infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor de mediu, construcția rețelelor de canalizare, etc. Dl. Petkov a menționat despre proiectele cheie, implementate în municipiul Bălți, finanțate din fondurile Uniunii Europene. „Modernizarea europeană este o prioritate pentru municipiul Bălți”, a concluzionat primarul.

Unul dintre principalele subiecte de discuție a fost implementarea și susținerea proiectelor în domeniul infrastructurii și protecției mediului. Ambii lideri au vorbit despre domeniile potențiale de colaborare și au discutat detaliile implementării proiectelor.

După încheierea părții oficiale a întrevederii, conducerea municipiului Bălți și delegația din Republica Cehă au vizitat Pinacoteca „Antioh Cantemir”, unde a avut loc expoziția itinerantă de fotografie „Gallery NE” – un proiect independent al jurnaliștilor și fotografilor din Republica Cehă.

Această întâlnire reprezintă un pas important în dezvoltarea colaborării internaționale și a subliniat importanța unui dialog eficient între Republica Cehă și municipiul Bălți pentru crearea unor inițiative și perspective durabile care să contribuie la bunăstarea ambelor părți.

Last updated: decembrie 7, 2023 at 19:12 pm

Lasă un Răspuns