08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

A IV-a ședință a Comisiei Consultative în cadrul implementării suportului tehnic – revitalizare urbană

//
Comentariu0

În perioada august – decembrie 2018, Primăria municipiului Bălți implementează suportul tehnic pentru elaborarea Programului de Revitalizare Urbană (PRU) a municipiului Bălți. Suportul tehnic este oferit în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova în colaborare cu Ministerul Investițiilor și Dezvoltării din Polonia și Reprezentanța Fundației „Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova. Proiectul este susținut financiar din fondurile programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone – Polish Aid.

La data de 16 noiembrie 2018, în incinta Gimnaziului ,,A.I.Cuza” din municipiul Bălți, a fost organizată a IV-a ședință a Comisiei Consultative a procesului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană (PRU) a municipiului Bălți. Unul dintre obiectivele ședinței a constat în formularea viziunii comune privind zona de revitalizare. Urmare a discuțiilor active, s-a decis ca viziunea comună să fie următoarea: ,,Împreună pentru un mod de viață sănătos, incluziune socială și siguranță în zona aferentă Gimnaziului ,,A.I.Cuza””.

Totodată, în cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei Consultative au discutat în detaliu ideile de proiecte de revitalizare, acestea fiind completate cu acțiuni integrate și abordare teritorială. Astfel, ideile de proiecte de revitalizare a zonei aferente Gimnaziului ”A.I.Cuza” propuse de membrii Comisiei Consultative sunt următoarele:

– crearea spațiilor de interacțiune prin sport;

– dotarea curților blocurilor de locuit și a instituțiilor de educație timpurie cu terenuri de joacă pentru copii;

– crearea platformelor de colectare a deșeurilor și dotarea curților blocurilor de locuit cu utilități publice comunale;

– amenajarea locurilor de odihnă și agrement;

– asigurarea condițiilor mai bune pentru instituțiile de educație;

– crearea unui centru de activități pe interese pentru tineri și adulți;

– organizarea sărbătorii zonei aferente Gimnaziului ,,A.I.Cuza”;

– reabilitarea acceselor pietonale și amenajarea spațiilor verzi pe strada Cahul;

– reabilitarea infrastructurii adiacente instituțiilor publice.

Ideile de proiecte de revitalizare vor fi parte componentă a Programului de Revitalizare Urbană (PRU) a municipiului Bălți și reprezintă acțiunile planificate de a fi întreprinse în zona aferentă Gimnaziului ,,A.I.Cuza”, pentru realizarea obiectivelor Programului. În cele ce urmează, echipa de elaborare a PRU a municipiului Bălți va definitiva Programul de Revitalizare Urbană, după care acesta va fi consultat cu locuitorii zonei de revitalizare.

Această informație este publicată în contextul promovării abordării de Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Last updated: noiembrie 22, 2018 at 12:10 pm

Lasă un Răspuns