08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

A IV-a ediţie a Festivalului de cinema «Свидание с Россией» în mun. Bălţi

//
Comentariu0

Timp de 2 zile, la data de 16 şi 17 noiembrie, bălţenii au avut posibilitatea de a se întruni cu actorii, regizorii, scenariştii din Rusia, precum şi din Moldova în cadrul festivalului de cinema «Свидание с Россией», care a devenit tradiţional.

Festivalul de cinema s-a început la pinacoteca „Antioh Cantemir”, unde au fost plasate afişe cu filme, produse de „Moldova-Film”, începînd cu anii 60; pozele marilor maieştri ai cinematografului moldav Emil Loteanu şi Mihai Volontir.

La conferinţa de presă, desfăşurată la pinacotecă, la întrebările reprezentanţilor mass-media locală au răspuns producătorul festivalului dl Vladimir Pirojoc, regizorii – Nicolai Ghibu şi Boris Gracevschii, scriitorul, scenaristul Arcadii Inin, solistul Vazghen Oganesean. Boris Galkin, artist emerit al FR, cu mare dragoste a vorbit despre Mihai Volontir, cu care a jucat rolurile principale în filmele „В зоне особого внимания”, „Ответный ход”.

Apoi dl Boris Galkin împreună cu soţia sa, actriţa Inna Razumihina, au concertat într-o compoziţie muzical-poietică “Дайте Родину мою” pe versurile lui Serghei Esenin şi Vladimir Nabokov. Acest spectacol de neuitat a trezit în inimile bălţenilor amprenta dragostei de Patrie.

Deschiderea oficială a Festivalului de cinema, ediţia a IV-a, a avut loc la ora 18:00 în incinta cinematografului „Patria” cu filmul artistic „Виновата ли я?”, regizor Nicolai Ghibu, în rolurile principale – Klara Luciko şi Mihai Volontir, Eufrosinia Dobîndă-Volontir.

Pentru arta adevărată nu există hotare. Bine te-am găsit, Festivalul de cinema «Свидание с Россией»!

Ediţia a IV-a a Festivalului de cinema «Свидание с Россией» a fost organizat de către Ministerul Culturii Federaţiei Ruse, Fondul de Stat a filmelor din Rusia, Centrul Rusesc de ştiinţă şi cultură din Republica Moldova, sub patronatul Ambasadei Federaţiei Ruse în Moldova, Depatamentul relaţiilor externe economice şi relaţiilor internaţionale ale Guvernului Moscovei şi cu sprijinul Primăriei mun. Bălţi, în deosebi, al Primarului dlui R. Usatîi.

Last updated: noiembrie 21, 2016 at 12:15 pm

Lasă un Răspuns