08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Un grup de tineri din Bălți au beneficiat de Programul internațional de instruire Erasmus+, „Rivers of relationships”

//
Comentariu0

În perioada 20.09.2024 – 29.09.2024, un grup de tineri din Bălți au participat la Programul internațional de instruire Erasmus+, „Rivers of relationships”, Valea Verde, jud. Alba (România).

Programul a întrunit grupuri de tineri și adolescenți, cu vârstele cuprinse între 13-18 ani, din 5 țări (Republica Moldova, România, Spania, Lituania și Georgia) și a avut ca scop de a dezvolta competențe și metode non-formale de lucru cu tinerii și adolescenții și de a consolida integrarea socială. Proiectul se bazează pe ani de practică și lucru cu tinerii, lucru preventiv și învățare non-formală, cu orientare spre diseminare.

Participanții din Republica Moldova au fost un grup de voluntari, din partea Primăriei mun. Bălți și AO „Caroma Nord”, în baza unui proces de selecție.

Programul a fost organizat de către Asociația Idei și Proiecte pentru Tineri Activi (IPTA) – organizație non-guvernamentală din Oradea, România, fondată în 2014, care activează în domeniul tineretului în multiple regiuni. Participarea grupului de voluntari s-a datorat parteneriatelor IPTA – AO „Caroma Nord”, AO „Caroma Nord” – Primăria mun. Bălți.

Programele europene pentru tineri oferă oportunități de mobilități pentru învățare formală și non-formală, care susțin dezvoltarea profesională a persoanelor implicate în lucrul cu tinerii și voluntariat. Astfel de activități de mobilitate promovează, totodată, dezvoltarea și formarea capacităților pentru organizații și sistemele lor. Ele susțin dezvoltarea comunității, inclusiv cooperarea inter – sectorială și ajută la implementarea politicilor.

Pentru municipiul Bălți, implicarea voluntarilor într-un astfel de program a motivat activismul lor, dezvoltarea unor relații corecte în societate și promovarea voluntariatului.

#iptaromania #erasmusplus #youthexchange #preventionplusplus #EuropeanUnion

Last updated: octombrie 3, 2024 at 18:11 pm

Lasă un Răspuns