08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează cetățenii să fie foarte prudenți la procesul de fermentare a vinului

//
Comentariu0

Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în încăperile închise, specialiștii recomandă:

  • EVITAŢI intrarea în încăperile în care are loc procesul de fermentare a vinului, fără a asigura ventilarea prealabilă.
  • EXCLUDEŢI amplasarea recipientelor cu must pentru fermentat în spatii închise.
  • ANUNŢAŢI pe cineva că veți intra într-o astfel de încăpere.
  • VERIFICAŢI concentrația de oxigen din încăperea în care intrați, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen.
  • NU INTRAŢI fără echipament de protecție în încăperea în care există deja o victimă, pentru că este posibil să vă intoxicați și dumneavoastră.

SIMPTOME A INTOXICĂRII:

  • Expunere redusă: dureri de cap, amețeli.
  • Expunere medie: dureri de cap persistente, amețeli, somnolență, vomă, puls rapid, reflexe și judecată încetinită.
  • Expunere ridicată: convulsii, comă, deces.

PRIMUL AJUTOR:

  • scoaterea imediată a persoanei din zona de risc, respectând regulile de siguranță personală;
  • aerisirea încăperii prin deschiderea ușilor și ferestrelor;
  • apelarea Serviciului 112;
  • aport de aer cât mai rapid posibil.

Aveți grijă de sănătatea dumneavostră.

Last updated: octombrie 1, 2024 at 18:04 pm

Lasă un Răspuns