08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

17 septembrie 2024 – Ziua Mondială a Siguranței Pacienților: „Un diagnostic corect înseamnă siguranță”

//
Comentariu0

Ziua Mondială a siguranței pacienților este o oportunitate de a crește gradul de conștientizare a publicului și de a încuraja colaborarea dintre pacienți, lucrătorii din domeniul sănătății, factorii de decizie politică și liderii din domeniul sănătății pentru a îmbunătăți siguranța pacienților.

Erorile de diagnostic reprezintă aproape 16% din vătămările prevenibile în sistemele de sănătate la nivel global.

Prin sloganul „Un diagnostic corect înseamnă siguranță!”, se face apel la intervenții care vizează reducerea acestor erori, inclusiv prin îmbunătățirea accesului la testele de diagnostic, formarea cadrelor medicale și implicarea activă a pacienților. O eroare de diagnostic este eșecul de a stabili o cură de tratament corectă și în timp util a problemei de sănătate a unui pacient, care poate include diagnostice întârziate, incorecte sau ratate.

Siguranța pacientului se referă la primul principiu fundamental al îngrijirii sănătății – „Nu face rău”.

Diagnosticarea corectă și în timp util necesită colaborarea dintre pacienți, familii, îngrijitori, lucrătorii din domeniul sănătății, liderii din domeniul sănătății și factorii de decizie. Toate părțile interesate trebuie să fie implicate în modelarea procesului de diagnosticare și împuternicite să își exprime orice îngrijorare.

Împreună, putem contribui la asigurarea unor servicii medicale mai sigure și la reducerea semnificativă a erorilor de diagnostic!

Diagnosticul este un efort de echipă!

Last updated: septembrie 17, 2024 at 18:48 pm

Lasă un Răspuns