08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

1-7 august – Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân

//
Comentariu0

Alăptarea reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de a oferi copiilor de pretutindeni cel mai bun început în viață. Laptele matern este alimentul ideal pentru sugari. Este sigur, curat și conține anticorpi care ajută la protejarea împotriva multor boli care apar, mai ales în rândul copiilor. Acesta oferă toată energia și nutrienții de care sugarul are nevoie în primele luni de viață și continuă să asigure până la jumătate sau mai mult din nevoile nutriționale ale copilului, în a doua jumătate a primului an și până la o treime în timpul celui de-al doilea an de viață.

Copiii alăptați la sân au șanse mai bune să nu fie subponderali, supraponderali sau să sufere de obezitate și sunt mai puțin predispuși la diabet, pe parcursul vieții.

Este recomandată inițierea alăptării în prima oră de la naștere, alăptarea exclusivă până când copilul împlinește 6 luni și continuarea alăptării, în paralel cu procesul de diversificare, până la vârsta de 2 ani.

Alăptarea pe termen lung contribuie, de asemenea, la sănătatea și bunăstarea mamelor, reducând riscul de cancer de sân și ovarian.

Alimentația la sân – binefacere pentru copil și mamă!

Last updated: august 2, 2024 at 5:49 am

Lasă un Răspuns