08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La Bălți a fost instalat primul semafor „inteligent”

//
Comentariu0

La intersecția străzilor Mihail Lesecico și Bulgară din Bălți, a fost instalat un semafor „inteligent”, care reglează traficul transportului auto pe acest segment de drum.

Acest obiect a fost intalat datorită unui proiect comun cu partenerii din Republica Polonia, compania „Spinnea sp. z o.o.” – membru al grupului Cross Holding.

Proiectul „Controlul adaptiv al semafoarelor cu consum redus de energie, detecție avansată și prioritizare a transportului public din Bălți” este finanțat de Fundația Poloneză pentru Inovare din Republica Moldova, în cadrul parteneriatului dintre Polonia și PNUD. Scopul acestui proiect este de a introduce un sistem modern de control al traficului care se adaptează constant la fluxul în schimbare al traficului urban, determinat de camere de supraveghere, care generează analize avansate de date și prioritizează traficul de transport public la intersecția respectivă.

Astfel, pe 4 august 2023, a avut loc inaugurarea oficială a semaforului „inteligent”. La eveniment au participat Nicolai Grigorișin, Primarul municipiului Bălți, Marek Ridzenvski, reprezentant din partea companiei inovatoare „Spinnea sp. z o.o.” și Cross Holding din Republica Cehă, reprezentanți ai ÎM „Direcția reparații și construcții drumuri Bălți”, experți în domeniu și alte persoane interesate.

În cadrul proiectului „Controlul adaptiv al semafoarelor cu consum redus de energie, detecție avansată și prioritizare a transportului public din Bălți”, finanțat de Fundația Poloneză pentru Inovare din Republica Moldova, a fost introdus un sistem adaptiv modern de control al traficului. Proiectul va sta la baza unui management modern al traficului rutier din Bălți, va permite în viitor adăugarea unor funcționalități suplimentare precum prioritatea vehiculelor de urgență la intersecții. Îmbunătățirea controlului asupra traficului rutier din Bălți va contribui la bunăstarea locuitorilor și a oaspeților orașului prin reducerea timpului petrecut în ambuteiaje, reducerea stresului, creșterea vitezei transportului public, îmbunătățirea siguranței rutiere și reducerea probabilității de accidentelor.

Valoarea totală a proiectului: 40,000.00 USD.

Last updated: august 9, 2023 at 16:29 pm

Lasă un Răspuns