08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Reprezentanții Consiliului Norvegian pentru Refugiați, în vizită la Bălți

//
Comentariu0

Astăzi, 12 iulie 2023, Primăria municipiului Bălți a găzduit o ședință comună cu reprezentanții Consiliului Norvegian pentru Refugiați (în continuare: NRC MD & RO) pe tema fortificării răspunsului la necesitățile refugiaților și păturilor sociale vulnerabile din municipiul Bălți, precum și, identificării domeniilor de cooperare de interes comun și discuția asupra semnării Acordului de colaborare.

Consiliul Norvegian pentru Refugiați este o organizație internațională umanitară, care sprijină persoanele afectate de conflict și strămutate, astăzi este prezentă în mai mult de 40 de țări, asigurînd asistența vitală și durabilă pentru milioane de persoane anual.

Începând cu anul 2022, NRC MD & RO și-a stabilit oficiul de țară în Republica Moldova și România. Programele inițiate de către NRC MD & RO pentru a răspunde la necesitățile persoanelor afectate de conflictul din Ucraina includ oferirea informației, consiliere și asistență juridică, educație, protecție impotriva violenței, precum și acoperirea nevoilor urgente ale persoanelor, cum ar fi imbrăcămintea de iarnă, seturi de igienă și alte necesități imediate.

Începând cu 07 iunie 2023, NRC MD & RO și-a intensificat activitățile în regiunea de nord a țării, care acoperă raioanele Briceni, Drochia, Dondușeni, Edineț, Rîșcani, Ocnița, Soroca și municipiul Bălți. Un Centru Comunitar Nord a fost creat și operaționalizat în orașul Ocnița în scopul implementării mai eficiente a activităților de interes comun pentru răspunsul eficient la necesitățile refugiaților și păturilor social vulnerabile.

Last updated: iulie 12, 2023 at 17:50 pm

Lasă un Răspuns