AO „People in Need” a lansat, la Bălți, proiectul „Asigurarea demnității și rezilienței comunităților vulnerabile prin abilitare socio-economică”
People in Need este o organizație neguvernamentală, non-profit, fondată în anul 1992, care se bazează pe idealuri precum umanismul, libertatea, egalitatea și solidaritatea.
Pe parcursul existenței sale, People in Need a devenit una dintre cele mai mari organizații non-profit din Europa Centrală. A oferit ajutor și suport în peste 20 de țări din Africa, Asia și Europa. În fiecare an, organizația ajută două milioane și jumătate de oameni prin intermediul a 200 de proiecte.
În Republica Moldova, PIN și-a început activitatea începând cu anul 2003, prin intermediul proiectelor care promovează viziuni și practici noi, punem oamenii și comunitățile în centrul a tot ceea ce facem, dezvoltând patru sectoare de bază:
- Trai și mediu durabil;
- Incluziune și protecție socială;
- Buna guvernare;
- Suport pentru societatea civilă.
Pentru că începând cu sfârșitul anului 2021, populația Moldovei a fost puternic lovită de un șir de crize precum impactul pandemiei COVID-19, criza energetică și criza refugiaților, PIN și-a propus îmbunătățirea rezilienței economice prin generarea de venituri și resurse suficiente datorită plasării la locul de muncă a beneficiarilor și a activităților independente.
Începând cu luna mai organizați lansează, pentru aria municipiilor Bălți, Edineț și Soroca, proiectul “Asigurarea demnității și rezilienței comunităților vulnerabile prin abilitare socio-economică”, pentru un număr de 90 de persoane.
Obiectivele căruia sunt dotarea beneficiarilor cu:
- competențe funcționale și transferabile;
- cunoștințe și competențe practice și teoretice prin intermediul unui pachet educațional inclusiv, TVET și coaching;
- mecanisme de acces la oportunități generatoare de venit.
În contextul celor menționate, pe 5 mai 2023, la Primăria municipiului Bălți a avut loc lansarea oficială a proiectului “Asigurarea demnității și rezilienței comunităților vulnerabile prin abilitare socio-economică”.