08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

9 membri – „pro”, 4 – „s-au abținut”. Comisia a mers în întâmpinarea locuitorilor străzii Kievului

//
Comentariu0

26.01.2022. În rezultatul votării asupra chestiunii privind relansarea circulației transportului public electric pe strada Kievului, cu votul majoritar Comisiei pentru asigurarea siguranței traficului rutier și controlul asupra activității transportului public pe teritoriul municipiului Bălți, s-a decis a fi reîncepută circulația troleibuzelor, începând cu data de 1 februarie 2022 (ruta circulară: Gara de Nord – Centru – Dacia – Gara de Nord), folosind banda din stânga a străzii nominalizate. În total, pe ruta respectivă, vor circula 3 troleibuze autonome, la un interval de 15 minute. Vor fi retrase 2 unități de pe ruta nr. 7 (Bălți – Elizaveta) și 1 unitate de pe ruta nr. 4. Locuitorii satului Elizaveta vor fi transportați cu autobuze. Totodată, reprezentanții ÎM „Direcția de troleibuze din Bălți” au asigurat că pasagerii rutei nr. 4 nu vor fi afectați de schimbarea dată.

Hotărârea de relansare a troleibuzelor a fost una dificilă. Au fost dispute aprinse pe tot parcursul ședinței. Un rol decisiv și convingător l-a avut concluzia Institutului de proiectări „Intexnauca”. În recomandarea proiectanților se menționează: „De monitorizat permanent zona problematică, iar pentru un monitoring mai efectiv se recomandă instalarea camerelor video; circulația este posibilă doar temporar, într-o singură direcție, pe o perioadă de 6 luni; de limitat viteza transportului de până la 30 km/oră”.

Primarul interimar Ghenadie Șmulschii a dat indicații ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți” de a instala semnele rutiere corespunzătoare, în scop de a fi asigurată securitatea circulației rutiere, conform recomandărilor proiectanților și poliției.

Last updated: ianuarie 26, 2022 at 17:32 pm

Lasă un Răspuns