08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

50 de tone de ajutor umanitar din Germania pentru beneficiarii Asociației Obștești ”Uniunea ”Speranța”

//
Comentariu0

Fundația germană ”Humanitar Helping Hands”, prezidată de dl Hanzi Break, continuând cooperarea activă cu Asociația Obștească ”Uniunea ”Speranța”, a cărei președinte este dna Raisa Ceremuș și dl Igor Nikișov, coordonator de proiect, au oferit din nou ajutor umanitar pentru beneficiarii organizației din Bălți.

Din Germania au sosit 6 mașini, având încărcătura de 50 de tone de marfă: 150 de paturi și saltele, mobilier, rechizite școlare, produse alimentare, haine. Subordonate scopului de a oferi asistență  în special pacienților spitalului psihiatric din mun. Bălți și celor de la dispensarul psiho-neurologic (Casa Veteranilor) – 2 mașini. În ziua de astăzi, 20 octombrie 2019, anume această categorie de beneficari a primit printre primii: paturi, pături, noptiere, saltele care au fost destinate anume acestora. Cuvinte de recunoștință merită dl Hanzi Break, care a cumpărat din mijloace proprii televizor pentru pacienții secției de copii a spitalului de psihiatrie și șoferii care au achiziționat combustibil din contul salarilor primite, asigurând sosirea mașinilor în Moldova și achitarea serviciilor de cazare. „De ce să nu îi ajutăm pe cei care au nevoie de ajutorul nostru? Suntem bucuroși să îi ajutăm pe cei săraci”, spune șoferul Valerii Schubert, originar din Rusia, care locuiește în Germania timp de 30 de ani.

Pentru fundația „Helping hands” a devenit prioritară colaborarea cu Asociația Obștească ”Uniunea ”Speranța”. Voluntarii fondului manifestă o grijă deosebită față de copii și oamenii bolnavi. Cunoscând nevoile celor două instituții medicale, vulnerabile din punct de vedere social, fundația „Helping hands” încearcă să ofere ajutor directorilor acestor instituți în sensul de a face mai confortabilă și mai convenabilă șederea pacienților în secțiile spitalelor.

Partenerii germani au avut posibilitatea să se asigure personal de corectitudinea acțiunilor lor de asistență și de utilizarea corectă a ajutorului umanitar oferit anterior. Astfel, dumnealor au vizitat secția de copii și una dintre secțiile de femei ale spitalului de psihiatrie. Într-adevăr, în secții ajutoarele primite sunt utilizate în scopul propus: vechile paturi de carapace sunt înlocuite cu altele multifuncționale, sunt așezate saltele și așternuturi … Dar este nevoie de mai mult efort pentru dotarea acestor încăperi cu tot ceea ce este necesar. Multe schimbări se cer și în secția pentru copii! Oaspeții din străinătate au rămas nedumeriți și îngrijorați, văzând baia și toaleta. Problemele cu care se confruntă copiii în spital au rezonat în inimile cetățenilor germani care sunt gata să ajute locuitorii Moldovei. „Vă mulțumesc și mă închin pînă la pământ”, – spune dna Raisa Ceremuș. „Le exprim mulțumire dlui Hanzi, dlui Rolf și dlui Marcus, dnei Svetlana, care are un suflet mare, dlui Lanfer și dlui Hermes, domnilor: Wocken, Rotköter și Langlitz și tuturor celor care fac fapte bune”. Cuvinte de sinceră recunoștință pentru fundația germană umanitară ”Helping hands” au fost rostite și de dna Valentina Șchiopu, directoarea spitalului de psihiatrie, atât din numele ei, cât și a colectivului și a pacienților săi.

Ajutor umanitar din cele 4 mașini este preconizat pentru cetățenii mun. Chișinău și din nordul Republicii.

Last updated: octombrie 22, 2019 at 17:01 pm

Lasă un Răspuns