08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

25 ianuarie – Ziua comemorării lui Vladimir Vîsoțki – poet, autor, interpret, actor de teatru și cinema (1938-1980)

//
Comentariu0

În data de 25 ianuarie 2021 artistul, poetul, interpretul, actorul de teatru și cinema Vladimir Vîsoțki ar fi împlinit 83 de ani … Viața acestei persoane talentate s-a încheiat mult prea devreme – avea să mai cânte, să mai scrie, să mai joace roluri inedite … Nu a reușit să ne spună atât de multe, dar în memoria oamenilor a rămas un artist care a unit milioane de inimi.

Opera lui Vladimir Vîsoțki este vie. Iată de ce, și astăzi sunt ascultate cântecele marelui bard și sunt citite operele acestuia.

Vladimir Vîsoțki a fost un om sincer și a atins inima multora dintre noi cu creația sa.

Eroul operelor lui Vladimir Vîsoțki este luptătorul care încearcă să depășească nedreptatea lumii înconjurătoare, provocând circumstanțele, crezând în adevărul suprem, dragoste, prietenie, curaj și profesionalism. El urăște minciuna și trădarea …

Vladimir Vîsoțki va rămâne pentru totdeauna un artist înzestrat cu talent deosebit care continuativ va oferi oamenilor lumina și arta sa. Talentul, măiestria și unicitatea sa, reflectate în mai mult de șase sute de piese și două sute de poezii, merită respect și admirație.

Măreția, vocația și sinceritatea lui Vladimir Vîsoțki ocupă un loc deosebit și în inimile bălțenilor. Începând cu anul 2015, locuitorii și oaspeții municipiului nostru aduc omagiu memoriei lui Vladimir Vîsoțki și respect talentului acestuia, vizitând și depunând flori la complexul arhitectural înălțat în cinstea lui. Complexul atrage oameni de diferite vârste, este un loc pentru întruniri creative și concerte, pentru odihnă sufletească, un loc în care toată lumea poate cuprinde arta și poate primi o nouă sursă pentru a crea.

Last updated: ianuarie 26, 2021 at 17:28 pm

Lasă un Răspuns