08:00 - 16:30
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

23-29 septembrie 2024 – Săptămâna Națională pentru combaterea intoxicațiilor acute exogene cu substanțe chimice, cu genericul „Substanțele chimice potențial toxice: gestionarea cu responsabilitate”

//
Comentariu0

În condițiile moderne omul se confruntă cu un număr impunător de substanțe/ amestecuri chimice, în condiții habituale, în mediul înconjurător, la locul unde activează etc. Ca urmare este binevenit să atragem o deosebită atenție siguranței chimice.

Printre produsele potențial toxice se numără medicamentele, pesticidele, produsele chimice de uz casnic, detergenți, solvenți, vopsele, monoxidul de carbon, produsele cosmetic, alcool, etc., frecvent implicate în cazurile de intoxicații acute exogene de etiologie chimică.

În vederea prevenirii impactului nefast al substanțelor/amestecurilor chimice, inclusiv a celor aparent inofensive, iată câteva sfaturi, care nu se limitează la acestea, pentru a fi în siguranță:

  • Înainte de achiziționare și utilizare, familiarizați-vă cu etichetele produsului chimic, privind condițiile și domeniul de aplicare, efectele preconizate ale acestuia cât și cele posibile asupra sănătății.
  • Urmați instrucțiunile și utilizați produsele conform domeniului de aplicare: verificați doza de fiecare dată când folosiți produsele sau administrați medicamente, indiferent de forma de eliberare cu sau fără prescripție.
  • Evitați amestecarea diferitor produse de curățare, în amestec acestea pot provoca reacții chimice, care produc gaze periculoase.
  • Păstrați medicamentele, detergenții și alte produse în ambalajul lor original, etichetat, în siguranță pentru copii.
  • Nu administrați doze de medicamente mai mari sau mai frecvente decât cele prescrise sau necesare.
  • În cazul prevenirii impactului monoxidului de carbon este plauzibil instalarea detectoarelor de CO și întreținerea regulată a aparatelor de încălzire.

 

Last updated: septembrie 23, 2024 at 17:45 pm

Lasă un Răspuns