08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

22 mai – Ziua orașului Bălți și Hramul Sfântului Nicolae. Vă invităm să participați la celebrarea acestui eveniment important

//
Comentariu0

Sărbătoarea va începe la ora 7:30, cu Sfânta Liturghie, care se va desfășura, tradițional, în piața Independenței.

La 10:30, Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, va adresa locuitorilor municipiului un mesaj de sărbătoare.

La 10:45, va avea loc depunerea de flori la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, în semn de omagiu adus Marelui Domnitor al Moldovei.

La ora 11:00, în cadrul procesiunii festive „Simfonia Florilor de Hram la Bălți”, vor trece instituțiile, organizațiile și întreprinderile municipale, care vor prezenta toată diversitatea și frumusețea vieții zilnice a orașului nostru.

Începând cu ora 9:00, Pinacoteca „Antioh Cantemir” vă invită la expoziția de lucrări ale elevilor Școlii de Arte Plastice pentru Copii; iar, în incinta Școlii Sportive Specializate de Fotbal se va desfășura Turneul municipal de fotbal pentru copii.

La ora 10:00, în Muzeul de Istorie și Etnografie, va fi prezentată expoziția „Orașul meu – cel mai frumos oraș din lume”. Invităm toți doritorii să facă o excursie.

Începând cu ora 12:00, în toate zonele Parcului central „Mihai Volontir” vă așteaptă numeroase evenimente culturale și sportive, spectacole și concursuri de muzică și dans. Aici, pentru prima dată în municipiul Bălți, va avea loc festivalul „Fiesta Fest în Grădină Urbană”. Invităm, adulții și copiii, să se relaxeze și să participe la distracții, jocuri și activități interactive, printre care:

  • ateliere și concursuri organizate de Centrul de Creație pentru Copii „Miron Blanc”;
  • animație, concursuri și multe altele, organizate de centrele municipale de tineret și colectivele artistice de creație;
  • lecturi publice și interpretări de romanțe de la teatrul „Baștina”;
  • competiția municipală de luptă națională „Trânta”, turneu de șah și dame, competiții în domeniul turismului sportiv și al orientării în spațiu, ștafete de atletică ușoară, demonstrații de arte marțiale, ștafete combinate de divertisment și competiții demonstrative de ciclism;
  • ateliere, jocuri distractive pentru copii și adulți, concerte ale colectivelor artistice municipale;
  • cafenea atmosferică pe stradă.

De asemenea, pentru prima dată, în parc, vor fi amenajate două zone interesante, noi:

  • zonă special amenajată pentru fotografii în aer liber, care așteaptă pe toți cei interesați, să facă poze originale cu familia și prietenii. Aici, fiecare va găsi un colț confortabil pentru a face un selfie perfect sau alte fotografii, ca amintire de la sărbătoarea orașului
  • zona Family.Relax va permite petrecerea timpului într-un mod „leneș” sau activ cu familia ori Pentru cei care doresc, pur și simplu, să se relaxeze la umbra copacilor, vor fi oferite hamace, leagăne suspendate și bănci confortabile.

Începând cu ora 12.00, în fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, veți putea să vă bucurați de folclor autentic, interpretat de ansamblurile folclorice, care au pregătit un concert festiv de muzică populară.

„Datină străbună și flori de primăvară”. Aici va avea loc și o prezentare a costumelor populare, iar, începând cu ora 9:00, va fi organizat un expo-târg al meșterilor populari.

La 12:45, în Piața Independenței, vă așteaptă Hora-maratonul colectivelor de dans popular.

La ora 14:00, vă invităm la un eveniment muzical de neuitat – ediția a II-a a Festivalului Regional al ansamblurilor de coarde, care va avea loc în curtea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. La acest festival veți putea să vă bucurați de muzică minunată interpretată de muzicieni talentați din instituțiile de învățământ artistic din nordul Moldovei.

Pe întreaga durată a sărbătorii, în Scuarul „Regina Maria” puteți să vă relaxați, să vă destindeți și să vă bucurați de caruselurile orașului!

La ora 17:30, pe scena mobilă din fața Palatului Municipal de Cultură, va avea loc un concert festiv grandios „E sărbătoare și răsună muzica…”, cu participarea colectivelor artistice și a artiștilor talentați din instituțiile culturale ale municipiului, precum și a unor stele invitate, de importanță națională și internațională.

Așteptăm toți locuitorii Bălțiului și oaspeții orașului!

Last updated: mai 17, 2024 at 15:09 pm

Lasă un Răspuns