08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

21 martie – Ziua Mondială a Sindromului Down

//
Comentariu0

Anual, în data de 21 martie este marcată Ziua Mondială a Sindromului Down.

În “limbajul calendaristic” 21 martie este denumirea simbolică a Sindromului Down, cauza căruia este trisomia 21, adică prezența unui cromozom suplimentar în perechea 21.

Copiii cu Sindromul Down sunt numiți „Copiii Soarelui”, deoarece iradiază în jurul său căldura sufletească, sunt foarte deschiși, zâmbitori și empatici. Ei nu au ceva inerent oamenilor obișnuiți, dar sunt înzestrați cu altceva: cu bunătatea, sinceritatea și capacitatea de a iubi necondiționat, care compensează tot ceea ce-i diferă de alți oameni și le oferă prioritate.

În mod involuntar, ei ne învață să nu fim indiferenți, să fim mai atenți unul față de celălalt. Acești copii ne pot ajuta să ne schimbăm spre bine, dar să nu uităm că și ei au nevoie de sprijinul și dragostea noastră.

  • Acceptați faptul că toți oamenii sunt diferiți!
  • Zâmbiți când vedeți o persoană cu acest Sindrom!
  • Spuneți-i câteva cuvinte calde și la siguranța veți primi în dar cel mai sincer zâmbet din lume!

Primăria mun. Bălți, Direcția învățământ, tineret și sport, Serviciul asistență psihopedagogică își exprimă recunoștința față de comunitatea de părinți a copiilor cu Sindrom Down pentru implicare, activism și deschidere față de sensibilizarea societății!!!

Doar ÎMPREUNĂ VOM REUȘI!!!

Copiii CRED! Să credem și noi în EI!

 

 

Dana LICHII, psiholog

șeful Serviciului de asistență psihopedagogică,

Primăria mun. Bălți

Last updated: martie 23, 2021 at 20:41 pm

Lasă un Răspuns