08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

21 407 euro au fost adunați la Gala Generozității 2019

//
Comentariu0

Banii au fost adunați din licitație și donațiile generoase ale spectatorilor și susținătorilor. Cu acești bani CCF/HHC Moldova va ajuta copii aflați în risc de separare de familie, precum și cei deja separați  în orfelinate să poată crește într-un mediu familial protector, afectuos și sigur.

Pentru al șaselea an consecutiv, faimoasa soprană originară din Republica  Moldova, Valentina Nafornița, ne înfrumusețează toamnele prin susținerea unui concert de excepție. Gala Generozității este dedicată misiunii CCF/HHC Moldova – „O casă și o familie pentru fiecare copil”.  Evenimentul este organizat pentru a celebra bunătatea, dar și pentru a îndemna publicul  la implicare socială. Este o seară în care muzica şi caritatea se întâlnesc  în numele speranţei pentru a schimba destinul celor câteva sute de copii care se mai află încă în instituțiile rezidențiale, dar și alte sute care în fiecare zi riscă să fie separați de familia lor.

Valentina se implică cu dedicație în toate etapele de pregătire ale concertului, dar și în misiunea CCF/HHC Moldova: „Ne dorim să avem cât mai multe rezultate și sper din suflet, ca și anul acesta, să avem fonduri suficiente ca să aducem zâmbetele pe chipurile cât mai multor copii.”

Peste 600 de spectatori au urmărit prestațiile scenice ale artiștilor, care au stârnit fiori de bucurie, lacrimi și zâmbete, tot acest amalgam emoțional transmis publicului de către invitații serii. Pe scena Palatului Republicii au urcat: BRIO SONORES – trupa care a cucerit nu doar publicul local, dar și cel internațional, corul de copii BRAVISSIMO din România, acompaniat de talentații tineri de la Moldovan National Youth Orchestra, condusă pentru prima dată de compozitorul și dirijorul român Daniel Jinga.

Cea de-a șasea ediție a Galei Generozității a venit cu noi surprize. În repertoriu au fost incluse cunoscutele piese de pop-operă, pentru care ulterior artiștii să opteze pentru stilul baroc al secolului XII. Interpreții au adus un omagiu și versurilor eminesciene, punându-le pe note. Momentul culminant al serii a fost duetul dintre Valentina Nafornița și corul de copii BRAVISSIMO, un duet feeric care a înduioșat spectatorii până la lacrimi. Gazdele evenimentului au fost actrița Dana Ciobanu și jurnalistul Gabi Marcu.

Spectacolul de la Palatul Republicii a fost urmat de o cină gourmet cu licitație de obiecte și experiențe unice, desfășurată de Comisarul de licitație al casei Artmark România Vlad Babenco. Suma integrală va fi utilizată în programele CCF/HHC Moldova, menite să prevină abandonul copiilor și plasarea lor în instituții rezidențiale, fie revenirea copiilor în medii familiale iubitoare și sigure.

„Nu putem rămâne indiferenți față de soarta copiilor defavorizați din țara noastră care, ulterior, vor deveni viitorul nostru. Simțim o responsabilitate enormă față de ei. Vă mulțumim în numele lor și apreciem implicarea și generozitatea fiecăruia din această seară, în special cea a Valentinei, care deja de 6 ani își dedică timpul și talentul cauzei organizației noastre  – „O casă și o familie pentru fiecare copil”, a menționat Liliana Rotaru, președintele CCF/HHC Moldova.

 

În edițiile precendente ale Galei Generozității, au fost colectate fonduri pentru procurarea sistemelor FM, care au permis integrarea cu succes a 14 copii hipoacuzici în școlile din comunitățile lor, alături de familie și cei dragi. A fost dezvoltată Casa Comunitară pentru 12 copii cu dizabilități severe din Chișinău, iar în ultimii doi ani peste 700 copii au fost ajutați să rămână în medii familiale, ori susținuți să revină după separare, din orfelinate.

Elena Ivanesi

Asistent comunicare, CCF Moldova

Last updated: noiembrie 19, 2019 at 18:22 pm

Lasă un Răspuns