08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La 31 mai în toate instituţiile de învăţămînt din municipiu a răsunat ultimul sunet

//
Comentariu0

La 31 mai 2016 în gimnaziile şi liceele din Bălţi a răsunat ultimul sunet pentru 2508 absolvenţi ale claselor a IX şi a XII şi 1337 absolvenţi ale claselor primare. Eleganţi, amuzanţi, un pic agitaţi absolvenţii s-au  prezentat la careul festiv. Însă principalii eroi, cum s-a menţionat la careul L.T. „Gogol”, au fost absolvenţii claselor XII. Au rămas în urmă 12 ani de studii. Elevii stau în faţa unei noi etape de viaţă. Acum ei trebuie să scrie istoria neamului.DSC_6550

Cuvinte de felicitare şi îndrumare au răsunat din partea conducerii primăriei, managerilor instituţiilor de învăţămînt, consilierilor locali, de la părinţi şi profesori, care au educat copii demni ai mun. Bălţi.

389 de nume ale elevilor performanţi, învingători la olimpiadele municipale şi republicane au răsunat la careul festiv din cadrul gimnaziilor şi liceelor din municipiu.

Cu o zi înainte, la data de 30 mai, lor le-au fost înmînate diplome şi medalii de bronz, argint şi aur la „Gala Olimpicilor – 2016”. Ei sunt mîndria părinţilor, Direcţiei de învăţămînt, mîndria municipiului. 148 deţinători de diplome de gr. I, 118 – de gradul II şi 75 – de gr. III la olimpiadele municipale. 48 de premianţi la olimpiadele republicane. «Printre premii s-a regăsit şi o performanţă deosebită pentru învăţămîntul bălţean – Mitcov Dumitru, elev din cl. a XI a L.T. „M. Eminescu”, care s-a învrednicit de medalia de bronz la olimpiada internaţională  la chimie „D. Mendeleev”», – a remarcat şef DÎTS Tatiana Dubiţkaia. – „Dragi elevi! Rezultatele şi succesele DVS fac dovada unei viziuni inovatoare, unor competenţe şi devotament profund cauzei întru prosperarea sistemului educaţional din RM. Prin DVS se va înscrie o filă nouă în viaţa comunităţii bălţene»!

Cu cuvinte de gratitudine şi profund respect s-a adresat dna Dubiţkaia către părinţi, pedagogi, cei, care prin munca şi străduinţa, de zi cu zi încurajează discipolii la Competiţie şi Victorie!

Last updated: iunie 1, 2016 at 12:30 pm