08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primăria municipiului Bălți a găzduit evenimentul de prezentare a rezultatelor monitorizării programului „Satul European” în Nordul țării

//
Comentariu0

Astăzi, 25 octombrie, în incinta Primăriei municipiului Bălți, Asociația pentru Drepturile Omului „Lex XXI” a prezentat rezultatele monitorizării primei ediții a programului „Satul European” în cadrul proiectului „Societatea Civilă pentru Integrare Europeană”. Evenimentul a fost susținut de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fundația „Friedrich Ebert”.

Monitorizarea a avut ca obiectiv evaluarea eficienței, transparenței și impactului programului „Satul European” asupra dezvoltării comunităților rurale din Nordul Republicii Moldova.

Printre principalele constatări s-au numărat progresele obținute în proiectele de infrastructură și servicii locale implementate în mai multe localități, dar și lacunele în ceea ce privește transparența informațiilor despre alocarea bugetelor și implementarea proiectelor. De asemenea, s-a subliniat importanța publicării rapoartelor post-implementare și nevoia unui sprijin tehnic și financiar mai intens pentru autoritățile publice locale.

Recomandările adresate Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, dar și primăriilor, au inclus creșterea transparenței prin publicarea detaliilor complete ale proiectelor și consolidarea capacităților primăriilor de a atrage fonduri și de a implementa proiecte. S-a evidențiat necesitatea unui sprijin mai amplu și alocarea unor resurse pentru dezvoltarea proiectelor de interes local.

Primăria municipiului Bălți sprijină astfel de inițiative și apreciază implicarea societății civile în monitorizarea și susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru a asigura o mai mare transparență și eficiență în utilizarea resurselor publice, cu scopul de a contribui la dezvoltarea echitabilă și durabilă a comunităților noastre.

Last updated: octombrie 25, 2024 at 19:14 pm

Lasă un Răspuns