08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Nici o decizie a Consiliului Urbanistic Bălţi nu va fi aprobată în secret

//
Comentariu0

La ultima şedinţă a Consiliului Urbanistic Bălţi discuţii aprinse a provocat examinarea Proiectului Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al zonei centrale a municipiului Bălţi. Discursul arhitectului din Chişinău dlui Stepan Homa de nenumărate ori a fost întrerupt de către antreprenorii businessului mic, a căror locuri de comercializare sunt plasate pe linia a 2 şi a 3 de la p. V. Alecsandri, pot fi demontate sau chiar demolate. În zona centrală conform proiectului prezentat de autori (Institutul de proiectări «Iprocom», Firma de proiectări ICS «Dolmen») este necesar de rezolvat următoarele chestiuni: 1) deblocarea străzilor şi trecerilor pentru transportul specializat a serviciilior de pompieri şi salvatori; 2) treptat (după expirarea termenului de arendă) de a elibera piaţa V. Alecsandri de clădiri şi construcţii temporare, iar clădirile ce blochează trecerea liberă a autospecialelor de demolat în mod de urgenţă; 3) de a transforma aleea parcului central (lîngă piaţa agricolă centrală) în stradă; 4) de a micşora spaţiul pietonal din contul căruia vor fi amenajate locuri de parcare; 5) de proiectat şi de construit veceu public în zona dată şi alte propuneri. Aceasta a provocat emoţii bălţenilor prezenţi în sală.

Membrii Consiliului Urbanistic în premieră au făcut cunoştinţă cu proiectul dat. Opiniile arhitecţilor nu au fost atăt de categorică, ei au expus propuneri constructive privind soluţionarea problemei parcărilor şi păstrarea aspectului istoric.

Examinarea detaliată a proiectului Planului Urbanistic Zonal al zonei centrale a municipiului Bălţi, implicarea bălţenilor în dezbaterile publice va influenţa asupra unei decizii corecte.

Last updated: iunie 29, 2016 at 0:05 am

Lasă un Răspuns