08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința regională de lansare pentru “Implementarea cofinanțării UE in cadrul proiectului MSPL pentru achizitionarea serviciilor de proiectare tehnica pentru 10 proiecte in domeniul Aprovizionarii cu Apa si 8 proiecte in domeniul Eficienței Energetice in clădirile publice”.

//
Comentariu0

În data de 19.07.2017, în incinta Primăriei mun. Balti,  a avut loc o ședință comună de lucru organizată de ADR Nord, MDRC și GIZ. Tema ședinței a fost „Modernizarea Serviciilor Publice Locale in RM”.

La acestă ședință a avut loc lansarea “Implementării cofinanțării UE în cadrul proiectului MSPL pentru achiziționarea serviciilor de proiectare tehnică pentru 10 proiecte în domeniul Aprovizionării cu Apă și 8 proiecte în domeniul Eficienței Energetice în clădirile publice”.

S-au prezentat:

  1. Informații privind acordul de cofinanțare: subiectul, istoricul, contextul.
  2. Proiectele spre finanțare și proiectele din lista de rezervă, rezultatele verificării Conceptelor de proiecte viabile și situația curentă a lor.
  3. Modalitatea de implementare prin intermediul MSPL, ADR si APL, Structura de implementare a proiectului.
  4. Aspectele legale, Acordul de implementare, Acordurile de Finanțare si Memorandumul de Ințelegere.
  5. Măsuri de coordonare, monitorizare, raportare a cofinanțării UE și rezultatele estimate.
  6. Manualul de implementare.
  7. Rolul departamentului de construcții GIZ.
  8. Suportul complementar pentru implementarea proiectelor.

Menționăm că în cadrul Programului MSPL, mun. Bălți are 2 proeicte importante:

  1. Creșterea eficienței energetice a liceului “Dimitrie Cantemir” – proiect pus spre realizare.
  2. Îmbunătățirea aprovizionării cu apă și canalizare în mun. Bălți (proiect de rezervă).

Pentru proiectul de rezervă s-au pus întrebări și propuneri pentru includerea în lista proiectelor spre realizare. Am primit confirmarea din partea ADR Nord că, în cazul realizării de economii din fondul MSPL sau în cazul discalificării unui proiect din lista celor spre realizare, proiectul mun. Bălți va fi primul suspus realizării și scoaterii din lista proiectelor de rezervă.

SREAI a solicitat și a primit toate prezentările efectuate, pentru a putea fi consultate de alți specialiști ai Primăriei mun. Bălți.

Primăria va aduce aminte de fiecare dată la ședințele de lucru despre proiectele care stau in așteptare, va ceare explicații și va solicita mecanisme de introducere a proiectelor din lista de așteptare pe ordinele de zi și punerea lor în aplicare prin întroducerea în planul de activități și finanțare.

Last updated: iulie 24, 2017 at 17:18 pm

Lasă un Răspuns