08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința Comisiei pentru protecţia copilului aflat în dificultate

//
Comentariu0

La ședința ordinară a Comisiei pentru protecţia copilului aflat în dificultate  au fost examinate – 20 cazuri, cu implicarea a  31 copii.

3 copii au fost dezinstituționalizați din Scoala de Tip Internat din mun. Bălți, dintre care, 2 copii au fost reintegrați în familia mamei biologice, 1 copil a fost reintegrat în familia mătușei de pe linia maternă

2 copii au fost dezinstituționalizați din Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare pentru Copii din mun. Bălți, dintre care 1 copil a fost reintegrat în familia mamei biologice, iar un copil a fost plasat temporar în Centrul Drumul spre casă din mun. Bălți.

Asupra a 8 copii, a fost instituită tutela, pentru un copil, cu achitarea indemnizației de tutelă

Au fost închise două cazuri față de 2 copii din Centrul Drumul spre casă, care în luna februarie anul 2016, au fost plasați în Serviciul Casa de Copii de Tip Familial, în baza Familiei Petrov.

Au fost examinate situația a 4 copii aflați sub tutelă temporară, privind anularea tutelei. Din motivul neîndeplinirii cerințelor înaintate de către mama biologică, tutela a fost menținută în continuare, pînă la depășirea situației de dificultate a mamei biologice ai copiilor, sau pînă la apariția unor noi circumstanțe.

Pentru o familie, în care se educă 3 copii minori, în scopul prevenirii abandonului copiilor, a fost oferit serviciul de sprijin familial, o sumă bănească unică în mărime de 3000,0 mii lei.

În cadrul ședinței au fost examinate și alte chestiuni: comportamentul delecvent a 4 copii, cît și selectarea unei alte forme de protecție alternativ instituționalizării pentru 5 copii.
https://balti.md/wp-content/uploads/2017/04/DSC_0806-22-02.jpg

Last updated: aprilie 28, 2017 at 12:53 pm

Lasă un Răspuns