08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Talentată e firea bălțeană

22 mai — Hramul Sf. Nicolai — Ziua orașului // Relații cu publicul

Reproducții după cărțile poștale în patrimoniul muzeului. Serie editată în an.1938, sec.XX, Editura Fotofilm Cluj, Bălți


Monumentele de cultură din Bălți – moștenire peste veacuri

Lecturi publice „Ca roua de pe flori, versuri poeților bălțeni”

Irina Costina – absolventă a Academiei Ruse de Artă Teatrală „GITIS”, Moscova, Rusia, solistă a „Noii Opere „E.V. KOLOBOVA” ”, Moscova.

Arina Riț, pseudonimul Irinei Toporeț (tata – Grigore Toporeț – compozitor, a lucrat la Teatrul Național „V. Alecsandri”, a scris o melodie despre oraș în cuvintele Artistului Poporului al Republicii Moldova, Iulian Codău. Mama – Nadejda Toporeț – cântăreață, timp de mai mulți ani a condus Palatul municipal de cultură). Irina este absolventă a Academiei Ruse de Artă Teatrală „GITIS”, Moscova, Rusia, solistă a grupului N.A.O.M.I., Moscova.

Valeria Morari – absolventă a Institutului de Artă Contemporană din Moscova, profesor vocal la Institutul de cinematografie Gherasimov, lector superior, Universitatea Umanistă din Moscova, actriță și cântăreață în „ROCK-musical Todd” cu grupul „KISH”.

Oleg Heresku – cântăreț și compozitor, Oleg Heresku a studiat la o școală de muzică din Bălți, apoi la Colegiul muzical „Ștefan Neaga” la Chișinău, apoi la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În perioada 2009 – 2012, a cântat ca solist vocal în orchestra transnistreană. Ulterior a fost invitat la „Teatrul dramatic de stat Nadejda Aronețkaia” în calitate de profesor de vocal, unde lucrează în continuare. De ziua orașului, Oleg ne oferă o melodie despre Bălți. Muzică – Oleg Heresku, versuri – V. Rusu-Bacico.

Irina Tarasiuc – a început să facă vocal în Palatul municipal de cultură, Elena Sagaidac a fost profesoara ei timp de patru ani. În prezent este Solista Trupei „Lume”.

Asociația organizațiilor evreiești felicitare cu Ziua orașului

Comunitatea rusă a orașului Bălți felicitare cu Ziua orașului

Uniunea ucrainenilor „Moștenire” felicitare cu ziua orașului

Dzien miasta Societatea Culturii Polonezilor ”Casa Poloneză”

Comunitatea Romilor din mun Bălți ”Șatro”

Last updated: iunie 2, 2020 at 19:53 pm