08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primul atelier de planificare strategică în domeniul mediului pentru mun. Bălți

//
Comentariu0

La data de 15 decembrie 2016  Asociația obștească ”Caroma Nord”, în colaborare cu Primăria Bălți, au elaborat un Plan de Acțiuni (PLAM), ca parte integrantă a Strategiei de Dezvoltare Durabilă 2017-2020 a municipiului Balți.

Planul este elaborat în cadrul proiectului ”Creșterea implicării societății civile în protecția mediului și implicarea în procesele decizionale prin crearea Coaliției de Mediu în Bălți și promovarea valorilor europene de mediu”, implementat de FHI 360 cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Astfel, în acest scop, vor fi desfășurate 3 ateliere de lucru, adresate consecutiv, reprezentanților administrației publice locale, instituțiilor abilitate, mediului academic și societății civile.

Primul Atelier a fost susținut de Eduard Nedelciu, expert în politici internaționale de mediu și dezvoltare durabilă, University of Iceland Reykjavík, și Sebastian Țoc, expert în politici sociale, Institutul de Cercetare a Calității Vieții, București.

La acest atelier au fost abordate câteva teme:

stabilirea priorităţilor şi adoptarea obiectivelor de mediu a municipiului Bălți pentru perioada 2017-2020;

stabilirea strategiei de consultare a principalilor actori la nivel municipal pentru PLAM; formarea de abilități de scanare a orizontului, ca proces de identificare a factorilor schimbării, precum și cele de dezvoltare de scenarii relevante pentru realizarea de prioiecte în domeniul protecției mediului.

Inițiativa asociației de a elabora PLAM-ul a fost salutată de către administrația publică locală. Așteptările sunt foarte mari, ținând cont de faptul că un astfel de plan este elaborat pentru prima dată în cadrul primăriei.

Pentru susținerea unui proces de planificare și elaborare PLAM în condiții de calitate și eficiență, și-au dat acordul domnul Igor Șeremet, primar interimar al municipiului Bălți, președintele Comisiei Municipale pentru Politicile de Mediu, și domnul Leonid Babii, viceprimar al municipiului Bălți.

În calitate de organizator al evenimentului, ”Caroma Nord” își exprimă încrederea că această echipă va contribui la obținerea rezultatelor remarcabile în elaborarea acestui document strategic.

Last updated: decembrie 16, 2016 at 10:30 am

Lasă un Răspuns