08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ediția de aprilie a Buletinului informativ „Bugete fără secrete”

//
Comentariu0

Aflați din ediția de aprilie a Buletinului informativ „Bugete fără secrete” cum reușesc raioanele de nord să atragă noi investitori și pe ce poziție se situează municipiile Chișinău și Bălți la acest capitol.

O infrastructură bună atrage, de regulă, mai mulți investitori. Totuși, în Republica Moldova avem un paradox – cele mai dezvoltate regiuni din punct de vedere economic sunt Chișinăul și Bălțiul, dar infrastructura din aceste municipii cedează în fața celei existente în alte regiuni ale republicii.

Echipa Buletinului Informativ „Bugete fără secrete” prezintă topul celor mai competitive, realizat de IDIS „Viitorul” (competitiveness.viitorul.org).

Tot în acest număr veți descoperi următoarele subiecte:

  • ONLINE: Agenda unui primar, publică sau nu?
  • IMPLICARE: Pietrișul satului, la piața primarului
  • REFORMĂ: Revenirea la raioane a costat Republica Moldova 20 de miliarde de lei
  • ANALIZĂ: Primăriile din Moldova care cheltuiesc mai mult decât planifică și investesc zero lei în infrastructură
  • RECENSĂMÂNT: Republica Moldova, depopulată
  • VIZITE: Autoritățile publice locale, ajutate să devină mai transparente


Buletinul Informativ apare în cadrul inițiativei „Localități transparente, competitive și sustenabile financiar”, implementată de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO). Inițiativa este susținută financiar de Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și Ambasada SUA în Republica Moldova. Inițiativa are ca scop creșterea transparenței, a responsabilității financiare și competitivitatea autorităților locale din Republica Moldova.

Pentru mai multe detalii accesați: bulletin.

Last updated: mai 2, 2017 at 10:46 am

Lasă un Răspuns