08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Cea de-a cincea ediție a campaniei „Rostul Postului” a luat sfârșit

//
Comentariu0

Cea de-a cincea ediție a campaniei „Rostul Postului”, lansată de CCF Moldova, a adunat în acest an suma de 93 652 lei pe care echipa CCF Moldova îi va utiliza în susținerea a 34 de mame care au crescut fără mame, iar acum în rol de părinte se descurcă anevoios.

Pe parcursul a șapte săptămâni, mai exact în perioada 15 martie – 2 mai, zeci de oameni au ținut post cu rost și au donat mesele lor accesând cel mai mare restaurant virtual: www.rostulpostului.md. În total au fost făcute 252 de donații, contribuții importante care vor ajuta zeci de copii să rămână alături de familie.

Pandemia nu a împiedicat oamenii să fie generoși, chiar ne-a solidarizat și unit pentru a schimba spre bine viața copiilor. În acest an a fost colectată cea mare sumă de la începutul campaniei, și anume din donații individuale. Donațiile au venit atât de la oamenii din Republica Moldova, cât și din străinătate.

„Hristos a Înviat! Aceste cuvinte s-au auzit aproape în toate casele din țară și au adus speranță și lumină și celor mici, și celor mari. În fiecare localitate sunt familii care nu mai cred în binele aproapelui, iar speranța e demult un cuvânt șters. Cei care au sprijinit campania „Rostul Postului” (financiar sau vorbindu-le altora despre această campanie) vor convinge zeci de familii că omenia, căldura sufletului, generozitatea nu sunt doar vorbe goale, ci fapte trăite. Cu ajutorul celor care au susținut „Rostul Postului”, am colectat peste 93 000 lei – cea mai mare sumă în cei cinci ani de tradiție. Cei care au donat au simțit că în acest an, familiilor cu copii care se confrunta cu sărăcia, le va fi mai greu ca altădată. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la succesul campaniei”, afirmă Liliana Rotaru, președinta CCF Moldova.

Potrivit organizației CCF Moldova, circa 30% dintre familiile pe care le ajutăm anual sunt familii monoparentale. Din păcate, mulți dintre părinți, la rândul lor, au crescut fără familii. Lipsa acestei temelii duce, de multe ori, la diverse dificultăți. Dar cea mai importantă resursă a acestor părinți este dragostea pentru copiii lor. Astfel, ne-am propus ca resursele financiare pe care le colectăm în acest an să fie direcționate pentru ajutorul a 34 de mame care au crescut fără mame și au nevoie de sprijinul nostru pentru a-și crește copii acasă.

Menționăm că în cinci ani de campanie „Rostul Postului”, organizația a colectat în jur de 515 600 de lei.

CCF Moldova își exprimă recunoștință pentru fiecare donație, susținere și gând bun. De asemenea, mulțumim persoanelor publice care au promovat misiunea campaniei „Rostul Postului” și au crezut în ea.

Last updated: mai 6, 2021 at 18:05 pm

Lasă un Răspuns